Dani Alves, condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală

Dani Alves, condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală

Fostul fotbalist al Barcelonei, Dani Alves, a fost găsit vinovat de agresiune sexuală într-un club de noapte și condamnat la patru ani și șase luni de închisoare, relatează BBC .

Alves, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat pentru prima dată în ianuarie 2023, după ce a fost acuzat că a agresat sexual o femeie în baia unui club de noapte din Barcelona, în primele ore ale zilei de 31 decembrie 2022. De atunci, el a rămas în închisoarea preventivă din Spania, un judecător refuzând cererile obișnuite de eliberare prin cauțiune și considerând că există posibilitatea de a evada, potrivit ESPN .

Cazul a fost audiat timp de trei zile la un tribunal din Barcelona la începutul acestei luni, Alves schimbându-și povestea pentru a cincea oară cu puțin timp înainte de începerea procesului. La început, el a susținut că nu cunoștea presupusa victimă. El a spus mai târziu că a întâlnit-o pe femeie în baia clubului, dar că nu s-a întâmplat nimic.

Când a fost confruntat cu dovezi biologice, fostul fundaș al Barcelonei și al Paris Saint-Germain, și-a schimbat din nou versiunea asupra evenimentelor, spunând că i-a făcut sex oral consensual.

„Nu sunt genul acela de bărbat”, a declarat Alves când a fost întrebat dacă a forțat-o să întrețină relații sexuale în timpul procesului. Presupusa victimă le-a spus procurorilor că a dansat cu Alves și a intrat de bunăvoie în baie, dar că mai târziu, când a vrut să plece, nu a lăsat-o. Ea a spus că el a pălmuit-o, a insultat-o și a violat-o, conform ESPN.

Prietenul fundașului brazilian, care a fost cu el, a spus că fotbalistul a băut vin și whisky înainte de a merge la clubul de noapte. A fi beat poate fi considerat un factor atenuant de către o instanță și poate duce la o pedeapsă cu închisoarea mai scurtă.

De-a lungul unei cariere care a durat peste 20 de ani, Alves a câștigat titluri majore cu cluburi de elită, inclusiv Barça, Juventus și PSG. De asemenea, a ajutat Brazilia să câștige de două ori Copa America și a obținut o medalie olimpică de aur la vârsta de 38 de ani.

A participat la trei Cupe Mondiale, singurul titlu major pe care nu l-a câștigat. A jucat pentru Barça în perioada 2008-2016 și s-a alăturat pentru scurt timp clubului pentru o a doua perioadă în 2022, înainte de a se muta în Mexic la Pumas. Contractul lui Alves cu clubul mexican a fost reziliat imediat după arestarea sa.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat