Daniel Constantin: Candidatul ALDE pentru funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare - Călin Popescu-Tăriceanu

Daniel Constantin: Candidatul ALDE pentru funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare - Călin Popescu-Tăriceanu

Copreședintele ALDE și președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a fost desemnat, duminică, de către colegii săi de partid drept candidatul formațiunii politice pentru funcția de prim-ministru, după alegerile din 11 decembrie.

"Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii și din interiorul partidului, dar și din interacțiunea pe care aceștia au avut-o în această perioadă electorală, a rezultat necesitatea ca partidul nostru să aibă un candidat desemnat pentru funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Din analizele (...) pe care le-am avut în interiorul partidului, din propunerile înaintate de colegi astăzi, a rezultat că, după alegeri, candidatul cu care vom merge la negocieri să fie Călin Popescu-Tăriceanu, având în vedere experiența domniei sale, dar și rezultatele Guvernului 2004-2008", a anunțat copreședintele ALDE, Daniel Constantin, duminică, într-o conferință de presă.

La rândul său, senatorul Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada 2004-2008, a spus că, în anul 2008, România a avut cea mai mare rată de investiții.

"Toți promit, dar seriozitatea se face prin împlinirea promisiunilor. Acea guvernare a fost una în care toate promisiunile au fost îndeplinite. (...) Propunerea pentru Călin Popescu-Tăriceanu, invocarea guvernării 2004-2008 redeschide și o deschide o discuție cu privire și la rolul unui guvern, eficiența guvernărilor de până acum și este mai degrabă un proiect pentru viitor decât doar o invocare a unui trecut de care ne amintim cu plăcere. Așadar, această propunere este pentru noi nu doar o evocare a unui trecut, ci, în primul rând, o asumare pentru viitor", a declarat Vosganian.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!