Daniel Constantin: Tăriceanu transformă ALDE într-un PFA; îl sacrifică pentru a candida la alegerile prezidențiale

Daniel Constantin: Tăriceanu transformă ALDE într-un PFA; îl sacrifică pentru a candida la alegerile prezidențiale

Călin Popescu-Tăriceanu dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2019 și pentru acest obiectiv transformă ALDE într-un PFA, a declarat, într-un interviu pentru AGERPRES, deputatul Daniel Constantin, menționând că liderul PSD, Liviu Dragnea, a început să înțeleagă acest lucru.

"Eu am spus foarte clar și repet chestiunea asta și cred că acum a început să o înțeleagă și domnul Dragnea: Domnul Tăriceanu are un obiectiv foarte clar și pentru asta probabil va ajunge să sacrifice și ALDE, dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2019", a afirmat Daniel Constantin.

El a spus că Tăriceanu a avut o "reacție tăioasă" la adresa premierului în privința legii salarizării.

"Am văzut zilele trecute o reacție tăioasă la adresa premierului: de ce a trimis legea salarizării în Parlament, în condițiile în care o agrease și domnia sa în cadrul ședinței comune pe care a avut-o cele două partide PSD și ALDE. Nu vreau să caracterizez gestul ca atare, dar eu am avertizat public și o mai fac încă o dată, domnul Tăriceanu a spus-o la un moment dat, dacă va fi nevoie va scoate ALDE de la guvernare pentru a-și atinge obiectivul domniei sale. Deci, transformă, dacă vreți, încet, încet, ALDE dintr-un partid politic într-un PFA, persoană fizică autorizată. Cred că asta este o caracterizare scurtă", a adăugat deputatul.

Constantin a mai spus că, pentru el, Tăriceanu a intrat în istorie. "Pentru sănătatea politicii românești, sper că la un moment dat să intre și în istoria politicii românești", a adăugat acesta.

Potrivit lui Constantin, s-au făcut abuzuri și fondurile primite pentru un partid parlamentar au fost folosite unilateral de către Călin Popescu-Tăriceanu

"Este o bătălie în toată țara prin care domnul Tăriceanu încearcă să își pună în practică, să spunem așa, ceea ce a urmărit: sedii, se aleg, se încuie sedii, se sechestrează bunuri în sediile respective. Adică e o nebunie totală care, până la urmă, arată și adevărata față și adevăratele intenții pe care le-a avut. (...) Sunt abuzuri peste abuzuri care s-au făcut. S-au folosit fonduri pe care le-am primit pentru că am devenit partid parlamentar și, în conformitate cu numărul de parlamentari, se dau anumite sume către partide. S-au folosit unilateral de către domnul Tăriceanu. Asta nu mai surprinde pe nimeni. E o chestiune care nu mă mai interesează", a adăugat Constantin.

El a subliniat că noua formațiune Pro România va susține din Parlament Guvernul Grindeanu, atâta timp cât va urmări "acele linii" din programul de guvernare stabilit.

"Nu suntem oameni, vorbesc de parlamentari, care mâine să se întoarcă împotriva Guvernului. Trăim în această țară și îmi doresc foarte mult ca Sorin Grindeanu, care conduce Guvernul, să reușească pentru a fi bunăstare, pentru a avea pensii, salarii, pentru a avea o viață mai bună, o societate mai dezvoltată. Deci, vom susține orice demers al Guvernului care este util pentru societate. Vom trage și semnale de alarmă atunci când atunci când lucrurile nu vor merge bine. (...) Eu nu sunt o persoană care să întoarcă spatele. Am fost parte a acestui Guvern. Mai mult decât atât, văd că oamenii au dat un vot acum 6 luni de zile. Sigur că o parte din electorat în momentul de față își pune semne de întrebare: Domnule se va realiza acel program pentru care noi am dat votul sau nu se va realiza. Noi, cât vom putea, din Parlament vom susține Guvernul, atâta timp cât se vor urmări acele linii pe care noi le-am discutat la momentul respectiv", a afirmat Daniel Constantin.

El a spus că, în toată perioada în care a condus Partidul Conservator și ALDE, a avut un parteneriat cu PSD.

"Legat de PSD, sigur că, știți bine, în această perioadă în care am condus Partidul Conservator și ALDE, un parteneriat, câteodată scris, câteodată nescris, l-am avut cu Partidul Social Democrat. Am prieteni foarte mulți acolo. Acum lucrurile sunt ceva mai diferite pentru că la nivelul leadership-ului, știți foarte bine, au existat alte opțiuni, să spunem doar atât", a spus Constantin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”