Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Daniel Dăianu e noul președinte al Consiliului Fiscal. Fost ministru reformist al Finanțelor care a lucrat în anii 80 pentru Securitatea comunistă

Daniel Dăianu e noul președinte al Consiliului Fiscal. Fost ministru reformist al Finanțelor care a lucrat în anii 80 pentru Securitatea comunistă.

Academicianul Daniel Dăianu (66 de ani) a fost ales marți președintele Consiliului Fiscal, o instituție care furnizează opinii independente despre sustenabilitatea politicilor fiscale ale guvernului. El a fost ales prin votul secret al membrilor și va fi secondat de Bogdan-Octavian Cozmâncă (ex-BNR) din funcția de vicepreședinte, relatează G4Media.ro.

 Daniel Dăianu este un specialist în economie monetară şi finanţe publice și din 2014 a fost membru în Consiliul de Administrație al BNR. În perioada 1997 – 1998 a fost ministrul Finanțelor în guvernul Ciorbea, perioadă în care a inițiat mai multe propuneri de reformare a politicii fiscale și bugetare. Anterior fusese economist șef al BNR. Între 2007 și 2009 a fost europarlamentar.

Dăianu are în cv-ul său și o perioadă controversată: a lucrat timp de aproape trei ani ca analist la Departamentul de Informaţii Externe, adică Securitatea externă din perioada comunistă. Dăianu a recunoscut imediat după Revoluția din 1989 că a lucrat pentru Securitate și CNSAS a decis că nu a făcut poliție politică. Într-un interviu pentru HotNews.ro din septembrie 2007, Dăianu susținea că a demisionat din DIE și a nu mai colaborat niciodată cu Securitatea comunistă.

Bogdan-Octavian Cozmâncă, noul vicepreședinte al instituției, este un respectat specialist în macroeconomie. El este fiul lui Octav Cozmâncă, ministru al Administraţiei în Guvernul Năstase.

Până acum, Consiliul Fiscal a fost condus de Ionuț Dumitru, economist șef al Raiffeisen Bank. Noii membri ai Consiliului Fiscal au fost desemnați prin vot de Parlament în iunie.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AVERTISMENTUL generalului Degeratu: Este o chestiune de timp până ce vom avea soldați ruși la Prut

2 VIDEO Femei plimbate în lesă prin centrul Timișoarei

3 Omul fără inimă. Dan Tăpălagă, articol-MORMÂNT despre Băsescu

4 Asta o fi reală?

5 GRAV! Nu vă luați după poză! Este vorba despre SABOTAJUL UDMR / PSD la adresa intereselor României!

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut