Daniel Florea a demisionat din PSD

Daniel Florea a demisionat din PSD

Daniel Florea a anunțat că demisionează din grupul parlamentar al PSD, potrivit Agerpres. Deputatul a fost singurul membru al grupului care a votat moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei.

Florea a informat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează, începând cu data de 1 septembrie, din grupul parlamentar al PSD şi că îşi va desfăşura activitatea în continuare ca parlamentar neafiliat, relatează Agerpres .

Plenul Camerei Deputaților urmează să ia act de demisia deputatului.

Vot „pentru” moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei

Anterior, Daniel Florea a demisionat din partid, susținând că nu doreștte o nouă candidatură pentru conducerea Primăriei Sectorului 5.

După ce a demisionat din PSD, deputatul a votat moțiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu, fiind singurul membru al grupului parlamentar care a oferit un astfel de vot.

„Astăzi am demisionat din Partidul Social Democrat. Este o decizie asumată, gândită îndelung şi în deplină conformitate cu principiile mele personale, profesionale şi politice. Nu plec la alt partid. Nu candidez şi nu am avut niciodată intenţia de a candida la alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid. Dar nu sunt de acord ca PSD să susţină un candidat fără activitate politică în PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid", a transmis Florea odată cu demisia din partid.

Mandatul la Primăria Sectorului 5

Potrivit sursei citate, Daniel Florea își va continua activitatea ca parlamentar neafiliat.

Florea este deputat de Bucureşti, ales pe listele electorale ale PSD și a fost și primar al Sectorului 5 în mandatul 2016-2020.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, în spatele uşilor închise, fostul primar, fiind încă membru PSD i-a anunţat pe colegii din partid că vrea să candideze din nou.

Auditorii Curţii de Conturi au anunțat anul trecut că au descoperit o abatere financiară de două milioane de lei reprezentând finanţarea unei asociaţii înfiinţate de fostul primar. Aceasta nu ar fi trebuit să primească bani din bugetul local deoarece nu era de utilitate publică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească