Daniela Tobă, fost ofițer SPP: Mda.Toată lumea cu degetul spre Trump. Descreieratul ăla e de vină, dom’le! Oare aşa simplu o fi?

Daniela Tobă, fost ofițer SPP: Mda.Toată lumea cu degetul spre Trump. Descreieratul ăla e de vină, dom’le! Oare aşa simplu o fi?

Mda. Toată lumea cu degetul spre Trump: descreieratul ăla e de vină, dom’le! Oare aşa simplu o fi? Oare nu cumva asistăm la un alt debuşeu al tensiunii sociale cu care se confrunta SUA măcinată de probleme ecomomice şi de pandemie? Şi oare nu cumva se întîmplă la americani un fenomen de regres profund care nu a început cu Trump, ci cu mult înaintea lui, Trump însuşi fiind produsul acestei Americi debusolate? Împuşcăturile în şcoli, turnatul de găleţi în cap, pupatul picioarelor în Black Lives Matter şi alte nenumărate astfel de manifestări oligofrene nu sînt ele un indicator al acestui regres, de exemplu?, a comentat pe Facebook evenimentele din America Daniela Tobă, fost ofițer SPP, fost purtător de cuvânt al STS.

ANALIZA DANIELEI TOBĂ:

Chiar şi ultimele alegeri, cu două triste oferte ale partidelor: un extremist şi un ramolit.Peste tot în lume şi în istorie, ori de cîte ori au existat mulţimi nemulţumite, tensionate, în căutare de direcţie şi sens, au apărut şi lideri care să le controleze. Trump, la fel ca alţi preşedinţi controversaţi înaintea lui, nu puţini, este produsul vremurilor şi oricît ar fi el de charismatic, oamenii ăia nu ar fi ieşit în stradă doar la chemarea lui. Au ieşit fiindcă sînt furioşi. Sînt furioşi pe viaţa pe care o duc, pe inechităţile sociale pe care le trăiesc şi mai ales pe cei care le-au înşelat mereu aşteptările, politicienii. Astfel de mulţimi au nevoie de lideri radicali, iar Trump le-a oferit întreg mandatul mesajele de care aveau nevoie. Motiv pentru care a devenit idolul lor. Iar cînd idolul te cheamă să-l susţii, vii. Şi vii fiindcă tîrîi după tine tot bagajul de supărări şi de porniri pe care l-ai adunat de ani de zile, încă dinainte de a deveni fanul cuiva. Iar dacă idolul nu te cheamă, oricum vei găsi iute alte ocazii similare de manifestare.

Una peste alta, cred că e greşit să se arate cu degetul acum doar spre protestari sau spre Trump.

Toţi au făcut cam ceea ce era aşteptat de la ei, iar democraţia americană are suficientă elasticitate pentru astfel de proteste. Să fim serioşi, nu e nici prima şi nici ultima încercare din lumea asta de pătrundere într-o instituţie cu ocazia unor manifestări de stradă. Cred că, mai degrabă, ar trebui să ne uităm atent spre forţele de ordine şi spre modul absolut ciudat în care una dintre cele mai importante clădiri din statul american a putut ajunge atît de uşor parc de distracţii.

În condiţiile în care autorităţile au avut cu multe zile înainte toate informaţiile legate de acest protest.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…