Dan Negru, despre una din staţiunile României: „A ajuns pe mâna noastră şi am făcut-o praf! Ăştia suntem!”

Dan Negru, despre una din staţiunile României: „A ajuns pe mâna noastră şi am făcut-o praf! Ăştia suntem!”

Dan Negru atrage atenţia cu privire la modul în care staţiunile României se ruinează. Aflat în vizită la Herculane, prezentatorul TV a prezentat într-o filmare cum arată în prezentul locul pe care împăratul Franz Iosef îl numea cea mai frumoasă staţiune din Europa.

„Atunci când am drum, mă opresc pe la Herculane. Îmi place mult staţiunea asta. Ăsta-i centrul staţiunii. Două imperii au construit Herculane: Romanii şi Austro-Ungarii. A ajuns pe mâna noastră! Uite! E praf! E cu accesul interzis. Totul e ruină. Vara lui 2022, dar aşa e de mult. Aristocraţia română venea pe aici, senatorii romani veneau la Herculane, apoi Imperiul Austro-Ungar. Franz Iosef, împăratul, spunea că e cea mai frumoasă staţiune din Europa. Uite ce-a ajuns! Şi cântă un nene a jale. Gol totul. Şi vizavi de ruina asta, de nenorocirea asta l-au pus pe Eminescu. De la „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”. Ăştia suntem!”, a spus Dan Negru.

VIDEO

Modul în care a fost privatizată staţiunea Băile Herculane a ajuns subiect de dosar la DIICOT. Mai multe zeci de persoane au fost trimise în judecată, potrivit Agerpres, citată de G4Media. Aceştia erau acuzaţi printre între altele, de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Valoarea prejudiciului depăşeşte 120 de milioane de lei.

Conform site-ului expressdebanat.ro, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, Asociaţia Locus, prin platforma Herculane Project, ONG-ul care militează pentru salvarea Băilor Neptun de la Herculane, cere sprijinul Guvernului pentru salvarea Băilor Neptun, precizând că trei sectoare ale monumentului istoric se află în pragul colapsului, în ciuda eforturilor depuse de ONG pentru punerea în siguranţă a edificiului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria