Daraban (CCIR): Marea problemă este piaţa de desfacere; riscăm să producem pe stoc

Daraban (CCIR): Marea problemă este piaţa de desfacere; riscăm să producem pe stoc

Problema cea mai gravă cu care antreprenorii ar putea să se confrunte în perioada următoare este piaţa de desfacere, astfel că dacă România va începe să producă se pune problema dacă vor exista cereri, a declarat, marţi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

Potrivit unui comunicat al CCIR, preşedintele Camerei a participat, marţi, 5 mai, la Cotroceni, alături de reprezentanţi ai mediului de afaceri, la întâlnirea cu preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru a discuta măsurile care se impun pentru relansarea economiei şi sprijinirea mediului de afaceri.

"Marea problemă este piaţa de desfacere. Chiar dacă România va începe să producă, se pune problema dacă vor exista cereri. Noi putem să ne construim oferta cum considerăm, chiar să o dublăm, însă trebuie să ne punem problema cererii, pentru că altfel riscăm să producem pe stoc. Este foarte posibil ca lipsa pieţelor să fie un element critic fundamental în tot ceea ce se va întâmpla de acum înainte", a afirmat preşedintele CCIR.

De asemenea, el a spus că România are avantajul că nu a închis toată economia. Spre deosebire de alte ţări unde s-a adoptat o soluţie drastică şi au fost închise toate domeniile de activitate, la noi în ţară, acolo unde a existat front de lucru, spre exemplu, în domeniul şantierelor navale unde se fac produse cu ciclu lung de fabricaţie, activitatea nu a fost întreruptă deloc.

Mihai Daraban a înaintat spre consultare un set de 73 de măsuri propuse de CCIR alături de Camerele de Comerţ şi Industrie judeţene, realizate printr-o consultare susţinută a comunităţii de afaceri la nivel naţional privind politicile publice necesare a fi implementate pe plan economic, financiar, investiţional, al pieţei muncii şi în domeniul agriculturii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…