Daraban (CCIR): Volumul schimburilor de produse şi servicii dintre România şi Israel se apropie de un miliard de euro

Daraban (CCIR): Volumul schimburilor de produse şi servicii dintre România şi Israel se apropie de un miliard de euro

Volumul schimburilor de produse şi servicii dintre România şi Israel se apropie de un miliard de euro, a declarat, luni, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Israelului, David Saranga.

"Între cele două state există un nivel înalt în ceea ce priveşte cooperarea economică, în România fiind înregistrate peste 8.000 de companii cu capital israelian. Cu toate că volumul schimburilor de produse şi servicii se apropie de un miliard de euro, suntem de acord cu toţii că potenţialul celor două state este unul cu mult mai mare. Numai dacă luăm în considerare faptul că, recent, au fost descoperite rezerve de gaze naturale în Israel, cu siguranţă că vom putea identifica oportunităţi de cooperare între specialiştii din cele două state în domeniul energetic. În acest context, devine foarte important să cunoaştem din timp dimensiunea, cifra de afaceri şi interesul pe piaţa românească a firmelor israeliene", a spus Daraban.

La rândul său, ambasadorul Israelului în România a punctat faptul că între cele două ţări se pot dezvolta relaţii economice importante în domenii precum: agricultură, securitate cibernetică sau soluţii digitale de sănătate.

"Pentru Israel, cooperarea economică cu România reprezintă o prioritate de vârf. Va trebui, astfel, să intensificăm dialogul dintre reprezentanţii companiilor din cele două state. Putem dezvolta relaţii intense în sectoare economice cum ar fi: agricultura, managementul apei, securitate cibernetică, sănătate şi soluţii digitale de sănătate. După cum ştiţi, Israelul este lider la inovare şi digitalizare, lucruri de care poate profita din plin şi România", a afirmat Saranga.

Potrivit unui comunicat de presă al CCIR, transmis luni AGERPRES, întrevederea dintre cei doi oficiali a avut ca obiective principale analizarea stadiului cooperării economice dintre cele două state, precum şi identificarea modalităţilor optime de consolidare a relaţiilor economice bilaterale.

Datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) arată că volumul total al schimburilor comerciale România - Israel însuma 570,15 milioane de euro, la sfârşitul anului 2020.

La nivelul lunii martie 2021, în România activau 8.298 de companii israeliene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Sebastian Lăzăroiu: Greva de la STB miroase urât / Ce s-ar ascunde în spatele acțiunii clocite de apropiatul Gab…

5 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?