Daria Trepova, acuzată de asasinarea bloggerului rus Vladlen Tatarski, susţine că a fost victima unei înscenări

Daria Trepova, acuzată de asasinarea bloggerului rus Vladlen Tatarski, susţine că a fost victima unei înscenări

Daria Trepova, în vârstă de 26 de ani, acuzată de asasinarea cu o bombă a bloggerului rus Vladlen Tatarski, a declarat că nu ştia ce conţine de fapt pachetul exploziv pe care i l-a înmânat acestuia în urmă cu o lună, într-o cafenea din Sankt Petersburg, informează miercuri agenţia Reuters.

Daria Trepova foto: EPA EFE

Trepova este în prezent închisă la închisoarea Lefortovo din Moscova, unde sunt deţinuţi de obicei suspecţii de spionaj şi alte infracţiuni grave. Ea este judecată în stare de arest sub acuzaţia de terorism şi complicitate cu serviciile secrete ucrainene la uciderea lui Maxim Fomin , cel care scria sub pseudonimul Tatarski pe un blog de mare popularitate în sprijinul invaziei ruse în Ucraina, transmite Agerpres.

"Cel mai mult aş vrea să mor", a declarat Trepova canalului de ştiri Rotonda, care a difuzat online un interviu cu ea, fără a preciza când a fost realizat.

"Revăd iar şi iar în minte evenimentele (...) De ce am crezut pur şi simplu că nu este nimic periculos în pachetul pe care mi s-a cerut să îl înmânez? Cel mai insuportabil este că au ucis un om cu mâinile mele şi au mutilat alte zeci. Am fost întotdeauna împotriva violenţei", a mai spus ea.

"Îmi pare groaznic de rău de ceea ce s-a întâmplat. Mă rog pentru sănătatea victimelor şi voi încerca să organizez o strângere de fonduri pentru a ajuta victimele tragediei să se refacă", a susţinut tânăra. Ea a dezvăluit că şi-a scris ei înseşi o scrisoare, în închisoare, pentru a se autoconvinge că nu trebuie să se sinucidă.

Trepova a afirmat că a fost vizitată de anchetatori în închisoare de trei sau patru ori, însă deocamdată nu i s-a permis o întrevedere cu un avocat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...