Darius Vâlcov - sancţionat de CNCD cu amendă

Darius Vâlcov - sancţionat de CNCD cu amendă

Darius Vâlcov, consilierul premierului pe probleme economice, a fost sancţionat miercuri, cu o amendă de 1.000 de lei, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că a jignit un protestatar căruia i-a publicat fişa medicală pe pagina de socializare.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Colegiul director al CNCD a adoptat miercuri hotărârea de sancţionare, precizând că fapta lui Darius Vâlcov constituie discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.

''Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de 'sandilău' şi publicarea fişei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecţiune medicală necontagioasă şi prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Consiliul a dispus aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale în valoare de 1.000 lei", arată CNCD.

În individualizarea sancţiunii, care a primit un vot unanim, Colegiul director a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă, printre altele, din calitatea de demnitar a părţii reclamate, dar şi de faptul că, ulterior, partea reclamată a şters de pe contul de Facebook afirmaţiile discriminatorii, menţionează sursa citată.

Pe 2 septembrie 2018, Darius Vâlcov a fost ironic cu unul dintre protestatarii Rezist, publicând, pe pagina sa de Facebook, un act medical pe numele aceluia: "Ce avem noi aici? Sandilău cu acte-n regulă". El a şters ulterior postarea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

5 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…