Darius Vâlcov, plasat în arest la domiciliu în Italia

Darius Vâlcov, plasat în arest la domiciliu în Italia

Fostul ministru al Finanțelor a fost plasat în arest la domiciliu în Italia, potrivit Știrile Pro TV. Darius Vâlcov s-a predat, pe 24 mai, autorităților italiene, fiind dat în urmărire generală într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani.

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor FOTO: Inquam Photos

Potrivit surselor Pro TV din anchetă, judecătorii Curții de Apel napoletane au decis să îl elibereze pe Darius Vâlcov după câteva zeci de ore petrecute într-un penitenciar din Napoli.

Totodată, sursa citată arată că fostul demnitar este așteptat să apară în fața instanței, care trebuie să decidă dacă pune în aplicare mandatul european de arestare emis pe nunele lui Darius Vâlcov , și dacă îl trimite pe acesta într-o închisoare din România ori îi va permite să trăiască în Italia.

Darius Vâlcov , fost ministru al Finanțelor în perioada 14 decembrie 2014-15 martie 2015 în Guvernul Victor Ponta, dat în urmărire generală de Poliţia Română într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani, s-a predat în Italia pe 24 mai au declarat pentru Libertatea surse judiciare.

Vâlcov a fost condamnat definitiv, pe 2 mai, de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, într-un dosar cunoscut sub numele de „Dosarul Tablourilor”. În cursul cercetării din respectivul dosar, procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru.

În același dosar, în care au pronunțat condamnarea de 6 ani, judecătorii au menţinut decizia de confiscare de la fostul ministru a sumei de 6,2 milioane de lei. Vâlcov a fost acuzat în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro şi are sechestru pe bani şi bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi piese de mobilier) în valoare de „doar” 2 milioane de euro.

De menționat că Darius Vâlcov nu s-a mai prezentat la ultimele termene de judecată, el plecând din țară.

Imediat după pronunțarea sentinței definitive, pe data de 3 mai, Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română, deoarece nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat. Deși pe site-ul Poliției, la rubrica „most wanted”, figura cu domiciliul în Slatina, judeţul Olt, Vâlcov era în Italia, unde își deschisese o firmă cu sediul la Milano.

Conform unei publicații din Napoli, Vâlcov s-a predat agenților de la secția de poliție locală din localitatea Portici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...