Darius Vâlcov, premierul din umbră al României, și-a depus declarația de avere/DOCUMENT

Darius Vâlcov, premierul din umbră al României, și-a depus declarația de avere/DOCUMENT

Darius Vâlcov, premierul din umbră al României, și-a depus declarația de avere. În calitatea de consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, fost ministru PSD și artizanul programului de guvernare al actualei coaliții la putere, a fost nevoit să depună declarații de avere și interese. Din acestea rezultă că întreaga avere a fostului ministru s-a evaporat, acesta având în 2016 ca unică sursă de venit banii primiți de la grupul PSD din Camera Deputaților, scrie Digi24.ro.

Declarația de avere:

Din declarația de avere depusă de Darius Vâlcov pe 15 februarie, rezultă că acesta nu are nici terenuri, nici apartamente sau case, nici mașini și nici conturi în bancă. La toate rubricile sus-menționate, Vâlcov a tras linie. Fostul ministru, actual consilier de stat mai susține că nu are nici bijuterii, nici obiecte de artă și de cult, nici plasamente sau investiții.

La rubrica „alte active producătoare de venituri nete, care însumate depășesc echivalentul a 5.000 de euro pe an”, Vâlcov a tras iar linie.

Singurele venituri pe 2016 pe care „creierul” programului de guvernare al PSD le declară sunt cele primite de la grupul parlamentar al PSD, în calitatea de consilier: 39.034 lei. De precizat că nu se poate deduce din declarație pe câte luni au fost încasați banii respectivi. Se știe însă că angajarea lui Darius Vâlcov la grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaților a fost confirmată în iunie 2017, când jurnaliștii l-au surprins în Parlament. La momentul respectiv, fostul ministru a refuzat să spună de cât timp lucra pentru deputații social-democrați.

Revenind la declarațiile depuse pe 15 februarie 2018, toate rubricile declarației de interese sunt, de asemenea, cu linie. Nimic de declarat, adică.

Darius Vâlcov a fost numit consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

De precizat că la momentul declanșării problemelor penale, averea lui Darius Vâlcov putea fi considerată impresionantă. Reamintim că în martie 2015 procurorii DNA găseau acasă la acesta, cu prilejul perchezițiilor, peste 90 de tablouri, dintre care trei semnate Pablo Picasso. Altele purtau semnătura Renoir, Tonitza și Grigorescu.

Când solicitau reținerea lui Darius Vâlcov, procurorii mai vorbeau despre un seif care conținea: 90.000 de dolari, 1,3 milioane lei, 3 lingouri de aur (în total 3 kilograme), un tablou cu ramă aurie, inscripționat Renoir, un tablou inscripționat Jean Cocteau, o pictură pe lemn, inscripționată Aurel Acasandrei.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi