Darren Cahill, scandalizat că Simona Halep are parte de o nouă amânare. „Grijă zero pentru un sportiv sau pentru starea sa“

Darren Cahill, scandalizat că Simona Halep are parte de o nouă amânare. „Grijă zero pentru un sportiv sau pentru starea sa“

Simona Halep a anunțat joi seară că o decizie finală în cazul de dopaj în care e implicată întârzie să apară, deși verdictul era așteptat săptămâna aceasta.

Darren Cahill și Simona Halep

Darren Cahill, fostul antrenor și sfătuitor al Simonei Halep este indignat de noua amânare în pronunțarea verdictului în cazul de dopaj în care e implicată jucătoarea româncă.

Simona Halep, care este suspendată din 29 august 2022, a fost judecată în iunie, dar încă se întârzie soluționarea procesului. În alte cazuri, deciziile s-au luat în cel mult două săptămâni, dar în cazul de față au trecut mai bine de două luni, fără nici un rezultat.

Din acest motiv, Darren Cahill s-a declarat scandalizat când a aflat de o nouă amânare.

"O nouă amânare. Detaliile acestui caz vor ieși la lumină în cele din urmă, dar, indiferent de verdict, acest proces a fost gestionat îngrozitor de ITF și ITIA.

Grijă 0 pentru un sportiv sau pentru starea sa, într-un caz care a fost tărăgănat mai mult de 12 luni și în care încă nu s-a ajuns la un verdict. Respect programul de testare al sportivilor și sunt partizanul unor procese corecte, dar acesta a fost departe a fi corect.

Simona merită să știe ce va face cu a sa carieră sau cu viața ei. În acest moment, nu poate face nimic. Niciun jucător nu ar trebui să mai treacă printr-un asemenea proces plin de amânări vreodată.

WTA și consiliul jucătorilor trebuie să facă mai mult pentru a le asigura jucătorilor protecție și dreptul la o soluționare mai rapidă", a fost mesajul lui Darren Cahill pe Instagram, citat de eurosport.ro.

În ultima perioadă, australianul a dat mai multe declarații în care a garantat pentru probitatea morală a româncei.

"Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său", a spus Cahill acum câteva luni, convins că Halep nu a luat nimic intenționat, în tentativa de a-și îmbunătăți performanțele sportive.

Simona Halep a anunțat joi că o decizie finală în cazul de dopaj întârzie.

"Azi am aflat că decizia în cazul meu, care era așteptată săptămâna aceasta, va suferi o nouă amânare. Această veste este teribil de dezamăgitoare, asta pentru că tot timpul am cerut să fiu judecată. E dificil de explicat greutatea emoțională pe care toate aceste amânări o au asupra mea", a transmis Simona Halep pe contul personal de Instagram.

Într-un interviu pentru Eurosport, Simona a spus: "Nu am amânat eu niciodată acest caz, această audiere. Tot timpul cei care m-au acuzat au amânat, eu am vrut cât mai repede să fiu judecată şi să primesc decizia".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”