Date americane/După 16 iulie, rușii au câștigat în Ucraina un teritoriu cât Andorra, dar au pierdut o suprafață de 100 de ori mai mare

Date americane/După 16 iulie, rușii au câștigat în Ucraina un teritoriu cât Andorra, dar au pierdut o suprafață de 100 de ori mai mare

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat miercuri că forțele ruse încetinesc ritmul general al operațiunilor lor ofensive în Ucraina, reafirmând în același timp că obiectivele Rusiei în acest război nu s-au schimbat, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare .

Soldati rusi in DonbasFoto: Dmytro Smolyenko / Avalon / Profimedia Images

În cadrul unei reuniuni cu miniștrii apărării din statele membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS), Shoigu a declarat că trupele ruse vor încetini ritmul operațiunilor ofensive din Ucraina, susținând că este o decizie menită să minimizeze numărul victimelor civile.

Shoigu a pretins, de asemenea, că operațiunile din Ucraina se desfășoară conform planului și că forțele rusești își vor îndeplini toate obiectivele, ceea ce înseamnă obiectivele strategice extrem de ambițioase ale războiului rusesc în Ucraina nu s-au schimbat.

Declarația lui Shoigu poate reprezenta, de asemenea, o încercare a Ministerului rus al Apărării de a explica și scuza câștigurile neglijabile pe care forțele rusești le-au obținut în Ucraina în ultimele șase săptămâni.

Au câștigat teritoriu cât Andorra după ce au pierdut o suprafață cât Danemarca

De când forțele rusești au reluat operațiunile, la data de 16 iulie, după o pauză operațională, ele au câștigat aproximativ 450,84 km2 de teritoriu nou, o suprafață aproximativ cât Andorra.

Forțele rusești au pierdut însă aproximativ 45.000 km2 de teritoriu de la 21 martie (data estimată a celui mai amplu avans al forțelor rusești în Ucraina), o suprafață mai mare decât Danemarca.

ISW subliniază că, așa cum a mai spus în alte evaluări, forțele rusești nu reușesc să transpună câștigurile tactice limitate în succese operaționale mai ample, iar operațiunile lor ofensive din estul Ucrainei și-au atins deja potențialul maxim.

Declarația lui Shoigu este probabil o încercare de a explica aceste eșecuri.

Concluzii cheie de la Institutul pentru Studiul Războiului:

  • Forțele rusești au pierdut o suprafață mai mare decât Danemarca de la punctul culminant al invaziei lor în Ucraina, la mijlocul lunii martie, și au câștigat o suprafață de mărimea Andorrei (un procent din ceea ce au pierdut) în ultimele 39 de zile.
  • Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a reafirmat că Rusia nu și-a schimbat obiectivele strategice ale războiului război.
  • Forțele ruse au efectuat atacuri terestre limitate la sud-vest și sud-est de Izium, la nord-est și sud de Bahmut și la vest și sud-vest de orașul Donețk.
  • Trupele de invazie au efectuat un atac terestru limitat în nord-vestul regiunii Herson.
  • Forțele ucrainene au continuat să vizeze mijloacele militare rusești și liniile de comunicații terestre în regiunile Herson și Zaporojie.
  • Autoritățile ruse de ocupație continuă să se confrunte acțiunile partizanilor și cu probleme interne.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA