Date de zbor sugerează o alertă de fum la bordul EgyptAir înainte de prăbușire (CNN)

Date de zbor sugerează o alertă de fum la bordul EgyptAir înainte de prăbușire (CNN)

Airbusul A320 EgyptAir, care s-a prăbușit joi în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord, a trimis mesaje automate semnalând fum lângă cabina piloților, potrivit vineri mass-media americane, relatează AFP și Reuters.


"Suntem la curent cu aceste informații apărute în presă. În acest stadiu, nu le pot nici confirma, nici nega", a declarat pentru France Presse un responsabil al Ministerului egiptean al Aviației Civile.

Unul dintre aceste mesaje menționează că "un fum intens a declanșat alarmele în partea din față a aparatului, unde sunt situate părțile sale vitale, panoul electronic de bord", potrivit Wall Street Journal, citând surse apropiate anchetei neidentificate.

"Mesajele de eroare durează aproximativ două minute, alertând echipajul cu privire la fumul detectat în toalete și un compartiment" amplasat sub podeaua carlingii avionului, potrivit WSJ.

"Acest compartiment conține o parte esențială a calculatorului de control al zborului" aparatului care, potrivit mesajelor, s-a "defectat", a adăugat cotidianul, menționând că aceste indicii "nu sunt suficiente pentru a stabili dacă avionul a fost victima unei bombe sau a altor cauze inexplicabile".

"Au fost alerte de fum la bordul zborului 804 EgyptAir cu câteva minute înainte de a se prăbuși în Marea Mediterană", a declarat la rândul său canalul CNN, indicând că a obținut informațiile dintr-o captură de ecran furnizată de o sursă egipteană.

CNN a precizat că aceste mesaje de alertă au fost trimise "prin intermediul sistemului ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System)", care permite schimbul de informații între un avion în zbor și centrul operațional al companiei aeriene.

Cu toate acestea, un oficial american a caracterizat informația canalului CNN drept un zvon neconfirmat, notează Reuters.

Scaune de avion și valize au fost recuperate vineri în largul coastelor egiptene. Circumstanțele prăbușirii aparatului ce lega Parisul de Cairo rămân încă inexplicabile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”