DATORNICII/Carrefour, Auchan, Metro, Selgros și Mega Image, pe lista datornicilor la stat cu un total de 36 mil. euro

DATORNICII/Carrefour, Auchan, Metro, Selgros și Mega Image, pe lista datornicilor la stat cu un total de 36 mil. euro

Cinci dintre marile rețele de magazine de pe piața românească, Carrefour, Auchan, Metro Cash&Carry, Selgros Cash&Carry și Mega Image, au datorii cumulate la bugetul de stat de peste 161 milioane lei (36 milioane euro), potrivit listei companiilor care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, publicată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Doar Auchan nu a contestat suma, scrie Profit.ro.

Astfel, Metro Cash&Carry România înregistrează cele mai mari datorii la bugetul de stat, de 49,68 milioane lei (11 milioane euro), sumă contestată de companie. Vânzările rețelei Metro în România, care numără în prezent 25 unități cash&carry și cinci Punct, au scăzut în anul fiscal 2014/2015, respectiv octombrie 2014 - septembrie 2015, la 892 milioane euro, de la 909 milioane euro în anul anterior. 

Următorul retailer pe listă este Carrefour, cu datorii de 34,12 milioane lei (7,6 milioane euro), sumă de asemenea contestată de retailer. Vânzările rețelei Carrefour România, care cuprinde 191 de magazine, au crescut cu 13,6%, la 1,215 miliarde euro, în 2015. Carrefour este al doilea retailer din România, după Kaufland. 

Selgros Cash&Carry figurează cu datorii de 29,203 milioane lei (6,5 milioane euro), din care a contestat 29,202 milioane lei. Compania și-a început activitatea pe piața locală în 2001, are 19 magazine și afaceri de 2,8 miliarde lei în 2014. După patru ani, Selgros a anunțat că reia în acest an planurile de expansiune, cu magazine de suprafață mai mică.

Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize și cel mai mare retailer după numărul de magazine, completează lista datornicilor din retail cu o sumă de 24,56 milioane lei (5,48 milioane euro), constestată de companie. Rețeaua cuprinde 472 de supermarketuri sub mărcile Mega Image (214), Shop&Go (254) și Gusturi Romanești (2).

Auchan România, parte a grupului francez Auchan, încheie această listă, cu datorii către bugetul de stat de 23,86 milioane lei (5,3 milioane euro), sumă pe care nu a contestat-o. Auchan are 33 de hipermarketuri și o cifră de afaceri de 1 miliard de euro, ocupând locul trei în piață.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire