DATORNICII/Carrefour, Auchan, Metro, Selgros și Mega Image, pe lista datornicilor la stat cu un total de 36 mil. euro

Cinci dintre marile rețele de magazine de pe piața românească, Carrefour, Auchan, Metro Cash&Carry, Selgros Cash&Carry și Mega Image, au datorii cumulate la bugetul de stat de peste 161 milioane lei (36 milioane euro), potrivit listei companiilor care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, publicată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Doar Auchan nu a contestat suma, scrie Profit.ro.

Astfel, Metro Cash&Carry România înregistrează cele mai mari datorii la bugetul de stat, de 49,68 milioane lei (11 milioane euro), sumă contestată de companie. Vânzările rețelei Metro în România, care numără în prezent 25 unități cash&carry și cinci Punct, au scăzut în anul fiscal 2014/2015, respectiv octombrie 2014 - septembrie 2015, la 892 milioane euro, de la 909 milioane euro în anul anterior. 

Următorul retailer pe listă este Carrefour, cu datorii de 34,12 milioane lei (7,6 milioane euro), sumă de asemenea contestată de retailer. Vânzările rețelei Carrefour România, care cuprinde 191 de magazine, au crescut cu 13,6%, la 1,215 miliarde euro, în 2015. Carrefour este al doilea retailer din România, după Kaufland. 

Selgros Cash&Carry figurează cu datorii de 29,203 milioane lei (6,5 milioane euro), din care a contestat 29,202 milioane lei. Compania și-a început activitatea pe piața locală în 2001, are 19 magazine și afaceri de 2,8 miliarde lei în 2014. După patru ani, Selgros a anunțat că reia în acest an planurile de expansiune, cu magazine de suprafață mai mică.

Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize și cel mai mare retailer după numărul de magazine, completează lista datornicilor din retail cu o sumă de 24,56 milioane lei (5,48 milioane euro), constestată de companie. Rețeaua cuprinde 472 de supermarketuri sub mărcile Mega Image (214), Shop&Go (254) și Gusturi Romanești (2).

Auchan România, parte a grupului francez Auchan, încheie această listă, cu datorii către bugetul de stat de 23,86 milioane lei (5,3 milioane euro), sumă pe care nu a contestat-o. Auchan are 33 de hipermarketuri și o cifră de afaceri de 1 miliard de euro, ocupând locul trei în piață.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos