Daum: Dacă vom câștiga cu Polonia la două goluri voi căra pe fiecare jucător până la vestiare

Daum: Dacă vom câștiga cu Polonia la două goluri voi căra pe fiecare jucător până la vestiare

Antrenorul naționalei de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat, într-un interviu acordat site-ului eusunt12.ro, că în cazul în care tricolorii vor câștiga meciul cu Polonia, de vineri, din preliminariile CM 2018, la două goluri diferență, va căra pe fiecare jucător până la vestiare.

''Dacă reușim să batem la două goluri, voi căra fiecare jucător până la vestiare. O astfel de victorie înseamnă că și-au depășit limitele. Ar fi minunat pentru România!'', a spus Daum, întrebat ce va face dacă România va câștiga cu 2-0 întâlnirea.

El și-a exprimat speranța că suporterii vor fi alături de echipă iar Arena Națională va fi plină vineri seara.

''Sper să fie stadionul plin. Sper să avem ce să le oferim suporterilor, să poată să se identifice cu echipa asta'', a afirmat Daum, care a menționat că îi pare rău de faptul că nu avem acum 9 puncte în clasament.

Întrebat ce lucru neobișnuit o să facă în cazul în care România se va califica la Campionatul Mondial, selecționerul a răspuns: ''Dacă ne vom califica, cred că ar trebui să sărbătorim alături de oamenii cu handicap. Să facem o acțiune alături de ei, să-i includem și pe ei. Și ei fac parte din societate iar noi trebuie să lucrăm, să ne luptăm pentru ei. Am văzut multe astfel de persoane la meciurile naționalei, iar asta ar trebui să fie un moment în care eu merg la ei, sunt alături de ei, devenim un întreg''.

De asemenea, răspunzând unei întrebări referitoare la ce trăsături ar dori să fie transferate de la suporteri la jucătorul român, Christoph Daum a spus că fotbalistul trebuie să fie ''deschis, să se autodepășească''. ''Să fie deschis, să se autodepășească. Pentru că mereu o să fie o barieră în mintea ta. Mereu poți să faci lucrurile mai bine. Trebuie să fie gata să alerge 180 de minute, să se lupte 150 de minute și să joace 120. Dacă ai asta în minte poți să păstrezi un nivel foarte ridicat timp de 95-97 de minute, să rămâi concentrat până la fluierul final și asta e foarte important'', a subliniat tehnicianul.

El a precizat însă că diferența între suporterii unei echipe din străinătate și cei din România constă în primul rând în numărul acestora.

''Mă uit uneori la meciurile din Liga 1 și sunt șocat de numărul mic de suporteri. Echipele astea au nevoie de suporteri. Este un dezavantaj că o echipă devine campioană și apoi dispare. Pentru fani e un dezastru. Să zicem de exemplu că sunt fan Rapid București și merg la meciuri constant și apoi, dintr-o dată, echipa dispare. Asta o să mă afecteze întreaga viață'', a arătat Daum.

Referindu-se la evoluția României la EURO 2016, Christoph Daum a apreciat că echipa a jucat foarte bine în meciul de deschidere contra Franței dar că a avut ghinion.

''Ne-au lipsit mai multe goluri. Foarte simplu. Au jucat foarte bine împotriva Franței, în meciul de deschidere. A fost singurul meci pe care l-am văzut pe stadion (...). România a avut foarte mult ghinion cu Franța'', a spus antrenorul tricolorilor.

Întrebat ce echipă nu a antrenat și și-ar dori enorm să o facă, Daum a răspuns: ''Echipa României campioană mondială''.

El a mai menționat că ar recomanda jucătorilor României o carte scrisă de Pat Riley, unul dintre cei mai de succes antrenori de baschet din SUA, care se intitulează ''The winner within'', în care este explicat ''cât de important este lucrul în echipă, spiritul de echipă, cât de important este să treci peste înfrângeri, să revii, să nu renunți niciodată, să devii puternic''.

''Muncim, muncim, muncim și după asta mai avem de muncă, muncă, muncă. Facem totul ca să ne pregătim de succes'', a încheiat Daum, întrebat ce mesaj ar transmite românilor.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește la 11 noiembrie, de la ora 21,45, pe Arena Națională din Capitală, selecționata Poloniei, într-o partidă contând pentru Grupa E a preliminariilor CM 2018.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...