David Bowie se ascundea sub masa din bucătărie pentru a-l evita pe Roger Moore (biografie)

David Bowie se ascundea sub masa din bucătărie pentru a-l evita pe Roger Moore (biografie)

O nouă biografie oferă detalii despre prietenia ciudată care s-ar fi legat între David Bowie și Roger Moore la sfârșitul anilor 70, încheiată cu decizia muzicianului de a se ascunde sub o masă pentru a-l evita pe starul seriei James Bond, informează luni publicația britanică The Independent.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Potrivit scenaristului și romancierului de la Hollywood, Hanif Kureishi, actorul care a dat viață celebrului agent 007 s-a împrietenit cu Bowie după mutarea acestuia din urmă în Elveția, atunci când a început să apară neanunțat la ușa locuinței muzicianului.

Scriitorul Dylan Jones a povestit despre această întâlnire anecdotică pentru The Telegraph la lansarea noii sale biografii "David Bowie: A Life".

Potrivit lui Jones, Kureishi a fost cel care i-a relatat cum Bowie — care se mutase în Elveția la sfârșitul anilor '70 pentru a scăpa de impozite și de traficanții de droguri — trăia izolat în casa sa uriașă de la marginea orașului Geneva, fără a cunoaște pe nimeni.

"Într-o zi, cam pe la cinci și jumătate după-amiaza, cineva a bătut la ușă. "Bună, David". Era Roger Moore. Au băut o ceașcă de ceai, apoi a mai stat să bea, apoi a rămas la cină și la multe povești despre filmele cu James Bond. S-au distrat foarte bine — a fost o noapte fantastică".

"Dar apoi, a doua zi, la 5.30 ... Cioc, cioc, iar Roger Moore. S-a invitat din nou (...) A spus aceleași povești, mai puțin distractive de această dată". "După două săptămâni în care (Moore) a apărut la 17:25 — literalmente în fiecare zi — David Bowie se ascundea sub masa din bucătărie pretinzând că nu se află acasă", a povestit Jones.

Dacă acesta a fost motivul pentru care Bowie — decedat în ianuarie 2016 la vârsta de 69 de ani — a refuzat un rol în filmul din seria 007 "A View to a Kill" (1985), alături de Moore, nu vom ști niciodată, notează publicația britanică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla