David Popovici, 50% șanse să plece din țară! Ce se întâmplă cu „Fenomenul” după ce dă BAC-ul în vară

David Popovici, 50% șanse să plece din țară! Ce se întâmplă cu „Fenomenul” după ce dă BAC-ul în vară

David Popovici a împlinit 18 ani şi se pregăteşte pentru examenul de bacalaureat, pe care îl va susține în vară. Înotătorul-fenomen al României ar putea să plece din țară după ce a fost asaltat cu oferte, mai ales din Statele Unite. Președintele Federației de Natație, Camelia Potec, a vorbit pe această temă, pentru as.ro.

David Popovici a avut un 2022 de vis, cu 11 medalii de aur. Foto EPA EFE

Campioana olimpică de la Atena a fost întrebată dacă România îl va ține pe David Popovici după BAC și după Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. „Da, şi eu am spus încă din 2021 că există şanse să plece. În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Inclusiv la Federaţie au venit foarte multe oferte.

Am spus, da, are oferte, există şanse să plece şi după această vacanţă se va decide exact ce urmează să facă. Şi în urma discuţiilor pe care le vom avea împreună, şi în urma ofertelor, după ce o să le vadă pe toate.

În momentul în care am început pregătirea cu David şi a intrat în bazin, cred că undeva în septembrie, noi am declarat ca Federaţie că David rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris şi se va pregăti în diferite bazine din România sau alte bazine din alte ţări dacă va pleca în cantonament. Dar el va rămâne în principal, cel puţin 90% din timp, să se pregătească în România cu antrenori români”, a spus Camelia Potec.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație. Foto Facebook

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație. Foto Facebook

”Proiectul se face pe un ciclu olimpic. Din păcate acest ciclu olimpic a fost mai scurt, pentru că Jocurile Olimpice au fost în 2021. Deci este de doar 3 ani, dar decizia se face pe ciclu olimpic.

Sunt 50% şanse să plece. Dar orice ar decide acum, lucrurile se pot schimba. Pentru că obiectivul este să câştige medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Bineînţeles că ne dorim cu toţii să aibă 2 medalii de aur, dar mai avem până atunci. Momentan obiectivul este realist, normal, competiţia este dură… e vorba de Jocurile Olimpice. Toate gândurile şi toate planurile se fac până la JO 2024”, a declarat Camelia Potec, președintele FRN.

Orice se poate întâmpla

”În cazul în care Doamne fereşte nu iese, în cazul în care se întâmplă ceva, lucrurile pot lua o întorsătură chiar imediat după Jocurile Olimpice. Chiar dacă decizia acum ar fi să nu plece din ţară. Doamne fereşte! Dar poate câştigă două medalii de aur, bate două recorduri mondiale de seniori şi spune: ‘Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot’.

Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice. Ele se pot schimba”, a declarat Camelia Potec la as.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”