David Popovici a revenit în România cu aurul de la Campionatele Mondiale. Novak i-a oferit un cec de 200.000 de euro: Suntem în stare să fim ca David

David Popovici a revenit în România cu aurul de la Campionatele Mondiale. Novak i-a oferit un cec de 200.000 de euro: Suntem în stare să fim ca David

Alături de Popovici a revenit şi Robert Glinţă. Sportivii au fost întâmpinaţi la scara avionului, înainte de ceremonia de la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, de ministrul Sportului, Eduard Novak, de preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi de preşedinta FRNPM, Camelia Potec.

Ministrul Sportului,Eduard Novak, a lăudat performanţele lui David Popovici şi i-a înmânat un trofeu şi un cec în valoare de 200.000 de euro din partea Guvernului: „Am aşteptat un campion care ne-a făcut mândri şi am simţit că suntem parte a acestei ţări, suntem uniţi, suntem puternici şi David ne-a demonstrat că sportul ne uneşte, poate să fie cel mai bun ambasador al nostru. Sportul ne face mândri că suntem români. David a reuşit să ne motiveze, să deschidă inimile noastre, a arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. Guvernul a înţeles că sportul este important pentru România şi cât voi conduce acest minister sportul va fi prioritate. A devenit o stea. E doar începutul, are mulţi ani înainte să câştige campionate şi jocuri olimpice. Talentul nu e de ajuns, prin munca sa el e modelul, el trebuie urmat. Suntem în stare să fim ca David. Avem un diamant în România“, a declarat Novak.

„Salut! Trebuie să recunosc, nu sunt obişnuit cu atât de multă lume şi atât de multă atenţie. Sunt tot eu, natural. Vreau să fac cel mai important lucru, să le mulţumesc celor care au crezut mereu în mine şi tuturor românilor care m-au urmărit, în faţa ecranelor sau la Budapesta. A fost superb! Multă lume ar vrea să fie în faţa mea. Sunt onorat că reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături de mine”, au fost primele cuvinte ale lui David Popovici.

Sportivul a răspuns şi întrebărilor presei:

...despre Campionatele Europene de nataţie organizate la Otopeni: „Abia aştept să concurez la europenele de juniori. Vreau să mă simt cum s-au simţit sportivii maghiari acum. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne strige numele când avem o probă. Vrem să ne simţit cu adevărat speciali! Cu siguranţă vor fi nişte europene memorabile!”.

...despre întâlnirea de luni cu premierul Ciucă: „Nu ştiu dacă sportul va avea o imagine mai bună la noi în ţară, dar sportul are nevoie de o mică resuscitare. În materie de ce o să-i cer, nu ştiu, voi vedea cum mă simt mâine. Dar abia aştept să văd cum am schimbat acest sport, sper să fi inspirat cât mai mulţi oameni. Nu neapărat să se apuce de sport, dar să aibă o viaţă mai sănătoasă. Este unul dintre obiectivele mele”.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis buchete de flori în culorile tricolorului lui David Popovici si mamei sale, precum şi echipei de nataţie care a sosit duminică seară la Aeroportul Otopeni

Popovici a obţinut aurul mondial la 100 m liber şi 200 m liber. Glinţă a concurat la Budapesta în probele de 100 m spate – locul 8 şi 50 m spate – locul cinci.

Luni, David Popovici va fi decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești