David Popovici, campion și la Bac! A trecut cu bine examenul maturității

David Popovici, campion și la Bac! A trecut cu bine examenul maturității

David Popovici a aflat astăzi rezultatele uneia dintre cele mai importante ”probe” din viața sa, Bacalaureatul. Sportivul român a trecut examenul maturității și și-a aflat și nota finală. În prezent, David se poate concentra pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

David Popovici se poate concentra acum pe probele sportive. Foto Inquam

Campionul european și mondial al României la înot, David Popovici, a primit o veste excelentă. A luat Bacalaureatul, după ce a participat la sesiunea specială destinată olimpicilor. Potrivit Antena Sport, sportivul care a obținut 14 medalii anul trecut a trecut examenul cu o medie finală care a trecut peste nota 7.00.

David Popovici este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național "George Coșbuc" din București și a a susținut Bacalaureatul în perioada 11-29 maila Vălenii de Munte, la Colegiul Național "Nicolae Iorga".

Rată de promovare de 80% la Bac-ul olimpicilor

Campionul de doar 18 ani își poate relua acum pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. David Popovici s-a calificat la începutul acestei luni la Olimpiadă, după ce și-a făcut baremul în proba de 100 de metri liber, în cadrul Campionatelor Naționale de la Otopeni.

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri, rezultatele sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat, susţinută de sportivii din loturile olimpice şi de cei care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii. Din cei 163 de candidaţi înscrişi, 131 au promovat examenul, rata de reuşită depăşind 80%. Un singur candidat a luat media 10.00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 Contraofensiva a început cu stângul? Ucraina ar fi atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului / Rusia susțin…

5 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală