David Popovici, dezvăluire simpatică: Cum s-a apucat de înot și la ce sport e „praf“

David Popovici, dezvăluire simpatică: Cum s-a apucat de înot și la ce sport e „praf“

Ca să avem cât mai mulți sportivi, precum David Popovici, regula e simplă: trebuie să promovăm sportul de masă pentru sănătate, în primul rând. Ceea ce acum nu se întâmplă!

David Popovici a cucerit 8 medalii de aur până acum, în această vară. FOTO: Arhiva Adevărul

De când a ajuns în prim-plan, aproape de câte ori a apărut în fața camerelor, David Popovici a ținut să vorbească, dincolo de rezultatele sale, și despre importanța practicării sportului. Astfel, un puști de 17 ani atinge un subiect despre care aproape nimeni n-a vorbit în România, nici măcar în ultimii doi ani, când o pandemie ne-a arătat cât de important e să ai un sistem imunitar puterinc. Unul care se întărește, nu dacă iei pastile cu pumnul, ci dacă ai activitate fizică și faci exerciții, în mod regulat. Ceea ce în România nu fac cei mai mulți oameni.

Revenind la David Popovici, acesta a dezvăluit la podcastul Fair Play, cum el însuși a fost dus la înot, la recomandarea medicului și din dorința părinților ca băiatul lor să-și descarce energia, în mod sănătos.

Ce a povestit David Popovici?

*La 4 ani, părinţii mei, după recomandarea medicului ortoped, au ales să mă ducă la înot. Aveam şi foarte multă energie, nu ştiau cum să mă ajute să scap puţin de ea şi să le uşureze şi lor viaţa. Sperau ca înotul să mă obosească, dar, dimpotrivă, eram şi mai entuziasmat. Aveam şi mai multă energie. N-a fost ceva bun pentru ei (râde). Bine, a fost ceva bun. Am înotat doar vara până la 7 ani.

*Apoi, am ales să fac performanţă. Adică, să înot mai des, mai mult. Am avut spiritul ăsta competitiv în mine, de când mă ştiu şi voiam să merg la concursuri să mă întrec cu alţii şi să le arăt ce am mai bun.

*Un sport la care nu sunt bun? Eu sunt praf la biliard!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...