David Popovici: distracția s-a terminat, începe greul. Luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice

David Popovici: distracția s-a terminat, începe greul. Luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice

David Popovici ia startul astăzi în proba de 100 metri liber, pentru a cincea medalie de aur la Campionatele Naționale, însă acum miza este mult mai mare: calificarea la Jocurile Olimpice.

David Popovici își poate asigura azi participarea la JO 2024. Foto EPA EFE

David Popovici (18 ani) a evoluat azi în seriile de la 100 de metri liber, probă la care este campion european și mondial en-titre, dar și deținător al recordului mondial. A obținut calificarea în finală de pe prima poziție, cu un timp de 50,39 secunde. Al doilea a fost Mihai Gergely, cu 50,67 secunde. Finala este programată diseară, la ora 19.19 (în direct la TVR 1), iar baremul sub care trebuie să coboare este de 48,34 secunde.

Este un timp pe care David Popovici îl poate realiza fără prea mari bătăi de cap, având în vedere că în vara anului trecut a oprit cronometrul la 46,86 secunde la Europenele de la Roma (record mondial). Campionatele Naționale de la Otopeni, fiind omologate de FINA, constituie o competiție în care sportivii care coboară sub baremul instituit de federația internațională de natație își asigură participarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /