David Popovici, explicația unui eșec neașteptat: Unde s-a pierdut aurul la 200 de metri liber

David Popovici, explicația unui eșec neașteptat: Unde s-a pierdut aurul la 200 de metri liber

David Popovici (18 ani) tocmai a învățat o lecție prețioasă: aurul nu e câștigat dinainte și nu poți să ai garanția victoriei, nici măcar când ai fost pe primul loc, aproape toată cursa!

David Popovici va câștiga, cu siguranță, multe medalii de aur pe viitor. FOTO: Arhiva Adevărul

Cu siguranță, un sportiv uriaș, de talia lui David, știa deja acest lucru, însă, uneori, e nevoie de un duș rece ca să revii cu picioarele pe pământ. Pentru sportivul de la CS Dinamo, acest duș rece a fost în finala probei de 200 de metri liber, la Mondialele de la Fukuoka (Japonia). Fiind deținătorul titlului la această probă, românul a abordat cursa pentru medalii ca mare favorit. Firește, în condițiile în care înregistrase cel mai bun timp în semifinale: 1 minut, 44 de secunde și 70 de sutimi. Atenție: de-a lungul istoriei, doar alți doi înotători au coborât sub un minut și 45 de secunde la 200 de metri liber: Paul Biederemann (1:43.65 în 2009) și Clyde Lewis (1:44.90, în 2019).

Așadar, Popovici părea că are de îndeplinit o simplă formalitate, la Fukuoka. Iar la cum a pornit în cursă, conducând în permanență, locul 1 părea ca și rezolvat. Din păcate, când mai erau cam 30 de metri de parcurs, românul a fost depășit. Nu doar de un adversar, ci de trei! În câteva secunde, practic, s-a pierdut, nu doar aurul mondial, ci și clasarea pe podium. Iar asta pentru că, din păcate, Popovici nu și-a dozat bine efortul. În plus, s-a văzut că David nu e „robot“, poate prinde zile și mai slabe, iar rivalii săi la acest nivel sunt foarte buni, capabili de a produce rezultate excelente, la rândul lor.

Așadar, chiar dacă această cursă de 200 de metri liber s-a pierdut, lecția e prețioasă. De aur chiar, înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris. Într-un fel, e mai bine că acest „accident“ s-a produs aici, la Fukuoka și nu la JO 2024, pentru că o medalie olimpică e mult mai importantă decât una mondială.

200 de metri liber, clasamentul final

1. Matthew Richards (1:44.30)

2. Tom Dean (1:44.32)

3. Sunwoo Hwang (1:44.42)

4. David Popovici (1:44.90)

5. Luke Hobson (1:45.09)

6. Lee Hojoon (1:46.04)

7. Kieran Smith (1:46.10)

8. Felix Auboeck (1:46.40)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat