David Popovici îi sperie pe specialiști: De ce e considerat „înfricoșător de bun“ VIDEO

David Popovici îi sperie pe specialiști: De ce e considerat „înfricoșător de bun“ VIDEO

Ultimul care l-a analizat pe David a fost César Cielo, cel mai mare înotător din istoria Braziliei, al cărui record la 100 de metri liber a fost doborât după 13 ani de sportivul de la CS Dinamo.

Popovici are deja niște rezultate fabuloase, deși împlinește 18 ani pe 15 septembrie. FOTO: Facebook

Când se spune că David Popovici e un fenomen al natației mondiale, vorbim despre o realitate incontestabilă, fără niciun pic de exagerare!

Și, ca la orice fenomen, în acest moment, specialiștii încearcă, deocamdată, să înțeleagă dimensiunea lui, dar și impactul pe care îl va avea. În cazul lui David, un prim efect concret e că el a început să „radă“ medaliile de aur și să doboare recorduri ce păreau a fi de neatins. Cel mai bun exemplu: recordul mondial, în proba de 100 de metri liber. Care stătea în picioare din 30 iulie 2009, stabilit de legendarul brazilian, César Cielo: 46.91 de secunde.

Pe data de 13 august 2022 însă, la Europenele de la Roma, în același bazin în care Cielo reușise cursa sa istorică, David a spulberat recordul brazilianului, câștigând proba de 100 de metri liber cu timpul de 46.86 de secunde! Performanța românului a uluit lumea sportului și l-a încântat pe Cielo. În dialog cu americanii de la swimswam.com, César, ajuns la 35 de ani acum, a vorbit la superlativ despre Popovici.

Cielo jpg

Cesar Cielo, un înotător legendar, la rândul său. FOTO: Facebook

Partea înfricoșătoare legată de David, cu adevărat înfricoșătoare, e că poate progresa enorm, în continuare. E o nebunie curată! În primul rând, mă gândesc la starturile lui. Și nu vreau să zic că acum pornește prost în curse, dar, pe viitor, poate fi mult mai puternic, cu o explozie mai mare. Cum? Muncind un pic mai mult în sală sau, pur și simplu, crescând! Pentru că tipul ăsta are doar 17 ani! Așa că, în mod cert, va deveni mai puternic, cu o altă structură corporală, în doi, trei ani. Așadar, numai datorită acestei creșteri naturale, putem fi siguri că el va deveni mai puternic, mai rapid“, și-a început Cielo analiza pentru swimswam.com.

„Zici că anulează rezistența apei!“

Mai departe, César, singurul medaliat cu aurul olimpic din istoria Braziliei la înot, a analizat tehnica aproape impecabilă a lui David.

Când te uiți la cum înoată, pur și simplu, e o nebunie modul în care plutește în apă. Tehnica lui e uimitoare. De parcă, anulează rezitența apei, atunci când înaintează. Pare că e deasupra apei și face ce vrea. Iar eu știu cât de greu muncesc înotătorii de elită ca să pară totul ușor (râde). Iar David exact asta face! Te uiți la el și te gândești: vreau să înot ca el! E ca atunci când te uiți la jucătorii de la NBA și te gândești: Da! O să joc și eu baschet ca ei, în curtea casei. Dar nu! Nu o să joci niciodată ca ei, pentru că ei muncesc din greu ca să pară totul atât de ușor“, a continuat Cielo, cu 20 de medalii de aur cucerite, de-a lungul carierei sale, în diferite evenimente internaționale.

Brazilianul a identificat apoi un aspect mai puțin discutat, legat de tehnica lui David: „Mi se pare că modul în care dă din picioare nu e suficient de apreciat. Vorbim foarte mult despre forța lui din mâini, despre tehnica lui eficientă. Nu o să zic acum că are cea mai mare forță în picioare, dar modul armonios, în care dă din mâini și din picioare, e incredibil! Iar mișcarea picioarelor, în cazul lui David, asigură exact ce trebuie: echilibru, propulsarea lui în apă și viteză“.

În încheierea analizei sale, César Cielo i-a făcut, probabil, cel mai frumos compliment lui David, în condițiile în care această declarație a venit din partea unui alt înotător legendar: „Popovici predă înotul, de fiecare dată când intră în apă! Când participă într-o probă de 100 de metri liber, practic, el ține un curs pentru noi, cei care îl privim“.

3

medalii olimpice are César Cielo în CV: aur la 50 de metri liber (JO 2008), bronz la 100 de metri liber (JO 2008) și bronz la 50 de metri liber (JO 2012).

VEZI CE A DECLARAT CESAR CIELO DESPRE DAVID POPOVICI

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență