David Popovici, poleit cu aur. A treia victorie din tot atâtea apariții, cu record național la 50 m fluture

David Popovici, poleit cu aur. A treia victorie din tot atâtea apariții, cu record național la 50 m fluture

Așa cum era de așteptat, David Popovici nu are rival la Campionatele Naționale de la Otopeni, indiferent de proba la care participă. A dovedit-o și în a doua zi de concurs, când s-a impus la 50 de metri fluture.

David Popovici face furori la Campionatele Naționale de înot. Foto EPA EFE

După ce a câștigat lejer seriile, el a concurat pe culoarul 4 și a înotat cei 50 de metri în 23,74 secunde, stabilind nou record național. Starul României a fost urmat de Denis Popescu și de Andrei Mircea Anghel. Miercuri, în prima zi de la Campionatele Naționale de înot, David Popovici a luat aurul în proba de 50 de metri liber, pentru ca mai apoi să câștige locul 1 și în finala de la 100 de metri spate.

„Încerc să fiu cât mai bun, în mai multe probe“, a comentat sportivul legitimat la CS Dinamo, după care a completat: ”M-a interesat timpul cu care termin cursa, dar mi-am și dorit să câștig. Am reușit să bat recordul național. Nu pun presiune pe mine și nici colegii mei nu ar trebui să o facă. Unul dintre visurile mele este să avem loturi cât mai complete pentru Olimpiadă, Europene sau Mondiale”.

Până la finalul Campionatului Național de înot, David Popovici va mai concura în trei probe individuale: 100 m liber, 100 m fluture și 400 m liber. În funcție de cum se simte, el poate lua parte și în probele de ștafetă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…