David Popovici și restul lumii. O nouă medalie de aur la Campionatele Naționale în bazin scurt

David Popovici și restul lumii. O nouă medalie de aur la Campionatele Naționale în bazin scurt

David Popovici a câștigat astăzi proba de 200 de metri liber în cadrul Campionatelor Naționale în bazin scurt. După victoria de ieri de la 100 m liber, înotătorul-fenomen va avea prilejel să-și mai adauge două în palmares, la 100 m mixt (sâmbătă) și 50 m liber (duminică).

David Popovici se pregătește pentru Europenele din decembrie. Foto Profimedia

Calificat în finală cu cel mai bun timp , David Popovici a reușit o cursă perfectă, terminând cu peste două secunde avans față de locul secund, ocupat de Vlad Stancu. David a condus în permanență cursa la Campionatele Naționale de înot, iar la jumătatea cursei avea peste o secundă și jumătate față de Stancu. Și a doua parte a cursei a fost la discreția lui Popovici. A terminat cursa cu un timp de 1:47.20, în timp ce Vlad (cel de-al doilea înotător român care e calificat la Olimpiada de la Paris) a venit la 1:45.38.

Competiția din aceste zile este o încălzire pentru Campionatele Europene în bazin scurt, concurs care va avea loc între 5 și 10 decembrie, tot la Otopeni. Acolo, misiunea lui David Popovici va fi infinit mai grea , urmând să participe și britanicii Matt Richards (campion mondial la 200 m liber în 2023 la Fukuoka), Tom Dean (campion olimpic în proba de 200 m liber la Tokyo).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat