David Popovici, singura floare cu care se face primavară: Ce ne arată clasamentul Europenelor de nataţie FOTO

David Popovici, singura floare cu care se face primavară: Ce ne arată clasamentul Europenelor de nataţie FOTO

Sportul românesc trăieşte o perioadă frumoasă în care rezultatele remarcabile au curs, la Europenele de canotaj, de nataţie, de tenis de masă şi atletism.

La Roma, la Europenele de nataţie, David Popovici (17 ani) a fost ales cel mai bun înotător al evenimentului, după cum Adevărul a scris aici. A fost o alegere firească, având în vedere că puştiul legitimat la CS Dinamo a cucerit două medalii de aur, la 100 şi 200 de metri liber, a stabilit un record mondial la seniori şi altul, la juniori.

Că David Popovici e un sportiv fenomenal nu încape discuţie. Problema e că, din păcate, el reprezintă o raritate în sportul românesc, subfinanţat, neglijat şi, de multe ori, fără ştiinţa creşterii tinerilor.

De altfel, chiar Europenele de nataţie de la Roma ne demonstrează că suntem foarte departe de performanţele altor ţări. Jurnalistul Adevărul, Ştefan Both, a distribuit clasamentul medaliilor la aceste Europene, în care în dreptul României figurează fix două medalii. Cele de aur cucerite de David Popovici.

Când ne uitmă însă la vârful ierarhiei europene, cu Italia (35 de medalii dintre care 13 de aur), Ungaria (15 medalii dintre care 5 de aur) şi Marea Britanie (15 medalii dintre care 4 de aur) ne dăm seama că, în alte ţări, există nu un David Popovici, ci zeci de sportivi de elită care produce rezultate remarcabile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...