David Popovici, subiect aprins în presa mondială: Un brazilian legendar cere ca românul să fie studiat VIDEO

David Popovici, subiect aprins în presa mondială: Un brazilian legendar cere ca românul să fie studiat VIDEO

David Popovici a fost catalogat drept un fenomen al natației mondiale, iar rezultatele sale din acest an au confirmat acest statut. După cele 13 medalii cucerite în vară, dintre care 11 de aur, în discuție nu mai intră calitatea sportivă a lui Popovici. Acum, specialiștii încearcă să explice rezultatele obținute deja de puștiul legitimat la CS Dinamo și să-și facă o părere despre potențialul său uriaș.

David Popovici va câștiga multe medalii pentru România, în următorii ani. FOTO: Arhiva Adevărul

Concret, lumea natației e fascinată de cât mai poate să crească David Popovici. Pentru că, în mod natural, acesta se va dezvolta din punct de vedere fizic, în primul rând. Ceea ce înseamnă că și rezultatele sale se vor îmbunătăți, în condițiile în care ele deja sunt de-a dreptul fabuloase!

Tocmai de aceea, César Cielo (35 de ani), brazilianul al cărui record mondial în proba de 100 de metri liber a fost doborât de David Popovici la Europenele de la Roma, a fost invitat la podcastul „Inside with Brett Hawke“. Atât moderatorul dialogului, cât și Cielo sunt doi fani înfocați ai lui David de mult timp. Rugat să explice ce impresie i-a lăsat puștiul român, César a admis că a fost fascinat de acesta, nu în acest an, ci când l-a văzut pentru prima dată, pe când David avea doar 16 ani.

César Cielo, un înotător legendar pentru Brazilia. FOTO: Facebook

César Cielo, un înotător legendar pentru Brazilia. FOTO: Facebook

Cred că prima dată când l-am remarcat a fost când a început să scoată 47 de secunde, la 100 de metri liber, pe când avea 16 ani. Și m-am gândit (începe să râdă)... Uneori, în viață vedem unele lucrurile pe care nu le înțelegem, de parcă n-ar fi de pe această lume. Ajungi să te gândești: <<Asta e ceva despre care eu nu știu nimic și nu-l pot explica. Dar se întâmplă!>>. Uite, eu când aveam 15 ani, scoteam 51 de secunde la 100 de metri liber. Iar când l-am văzut pe Popovici, cu timpul de 47 de secunde, m-am gândit: <<Oare vom intra cu el în era de 45 de secunde la 100 de metri?>>. Eram atât de confuz...“, a spus campionul olimpic din 2008, în proba de 50 de metri liber.

Brett Hawke are un podcast foarte popular în lumea natației.

Brett Hawke are un podcast foarte popular în lumea natației.

„E noul <<rege>> și nu va dispărea prea curând“

În continuarea dialogului, César Cielo a pomenit de recordul mondial stabilit de David Popovici, la 100 de metri liber: 46.86 de secunde. Brazilianul e convins că și acest record va cădea, tot datorită lui David, în viitorul apropiat.

Popovici, în primul rând, tehnica lui e excepțională! Știe cum să <<agațe>> apa și îți dai seama de asta, când vezi fotografiile cu el, făcute de sub apă. E clar că simte altfel apa, dacă îl comparăm cu alți înotători. Și mai are atât de mult loc pentru a progresa! Eu sunt convins că Popovici poate să atingă timpul de 46.03 sau 46.05, la 100 de metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024. Ceea ce o să fie tare mișto! Pentru că noi, de pe margine, ne uităm la noul <<rege>> al probei de 100 de metri liber. Și nu va dispărea prea curând! O să le dea mari bătai de cap unor înotători de clasa mondială, precum Dressel, Chalmers. Și, din punct de vedere al tehnicii sale, nu ne rămâne decât să învățăm de la Popovici. Pentru că suntem martori la ceva cu adevărat special!“, a punctat César Cielo.

VEZI DIALOGUL DESPRE DAVID POPOVICI

David Popovici, o vară de vis

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Mondialele de juniori de la Lima

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Aur la 200 de metri liber

*Argint la ștafetă mixtă 4x100 metri liber

*Aur la 100 de metri liber

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu