David și Samantha Cameron au participat la festivalul Vaisakhi al credincioșilor sikh

David și Samantha Cameron au participat la festivalul Vaisakhi al credincioșilor sikh

Premierul britanic, David Cameron, și soția sa, Samantha, au luat parte sâmbătă, în orașul Gravesend, la festivalul Vaisakhi care marchează Anul Nou al credincioșilor sikh, transmite BBC. Aceasta este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul sikh, când se aniversează nașterea acestei credințe, care are în prezent aproximativ 27 de milioane de adepți în întreaga lume, marea lor majoritate în India.

Aflat în plină campanie electorală pentru alegerile legislative din 7 mai, primul ministru a participat la această manifestare tipică regiunii indiene Punjab având capul acoperit de o bandană galben-portocalie, în timp ce doamna Cameron a ales pentru această ocazie un cochet sari în tonuri de albastru. Cuplul a vizitat templul sikh din comitatul Kent, din sud-estul Londrei, considerat a fi cel mai mare 'Gurdwara' din afara Indiei și apoi s-a alăturat unei defilări a participanților la festivalul Vaisakhi, de care s-au bucurat mii de persoane.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990