De ce a ajuns Ianis Hagi un jucător „de umplutură“ la Alaves: răspunsul bulversant al lui Stoichiță

De ce a ajuns Ianis Hagi un jucător „de umplutură“ la Alaves: răspunsul bulversant al lui Stoichiță

Faptul că jucătorii noștri de echipa națională sunt rezerve la niște formații din partea a doua a clasamentului ar trebui să ne dea un pic de gândit. Din păcate, ca de obicei, unii aleg soluția vorbelor goale.

Ianis Hagi riscă să-și piardă locul în lotul care va fi convocat pentru Euro 2024

Întrebat despre situația lui Ianis Hagi la Alaves, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice FRF, a căutat să dea niște declarații care să fie pe placul tatălui jucătorului. „Sunt şi eu un pic îngrijorat, îmi doresc ca Ianis să joace acolo pentru e plin de talent, că îl ştiu, nu face rabat de la pregătire, e un jucător care iubeşte fotbalul şi vrea să joace. Și face totul pentru lucrul ăsta. Orice se poate întâmpla acolo (n.r. – la Alaves), să devină titular dintr-o dată, pentru că nu se poate să nu-l bagi în seamă, aşa, la nesfârşit. Mă uit şi eu la meciurile lui Alaves şi mi se pare că e nedrept că nu joacă“, a spus Stoichiță pentru Orange Sport.

Declarațiile sale vin după ce, în mod repetat, presa spaniolă a subliniat că Ianis Hagi are prestații slabe, când e folosit de antrenorul Luis Garcia (51 de ani).

În continuarea dialogului cu Orange Sport, Stoichiță s-a referit și la situația lui Horațiu Moldovan, rezervă la Atletico Madrid. „Chiar dacă există riscul ăsta de a nu juca, pentru imaginea fotbalului românesc e extraodinar acest transfer. La portari, avem exemple destule când jucătorii n-au jucat la echipe de club şi au fost cei mai buni în poarta României. Hai să-l dau exemplu pe Tătăruşanu“, a spus „Lippi“.

19

meciuri, 2 goluri și o pasă de gol a adunat Ianis Hagi până acum la Alaves în 766 de minute de joc. Cele două goluri au fost înscrise într-un meci din primul tur al Cupei Spaniei, cu o echipă din liga regională, Deportivo Murcia, într-o victorie cu 10-0 pentru Alaves.

Internaționalii români marginalizați la cluburile lor

Nume Unde joacă Minute adunate în 2024

Horațiu Moldovan Atletico Madrid 90

Ionuț Radu Bournemouth 0

Radu Drăgușin Tottenham 98

Andrei Rațiu Rayo Vallecano 274

Răzvan Marin Empoli 91

Ianis Hagi Alaves 168

George Pușcaș Bari 129

Program Euro 2024 jpg

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat