De ce a crescut lungimea penisului în ultimii 30 de ani

De ce a crescut lungimea penisului în ultimii 30 de ani

Lungimea medie a penisului a crescut în ultimii 30 de ani. Un studiu realizat de prestigioasa Universitate Stanford a relevat că în ultimele trei decenii dimensiunea organului sexual bărbătesc s-a modificat semnificativ.

Studiul a fost condus de medicul urolog Michael Eisenberg, de la Universitatea Stanford, iar echipa a fost format din urologi de la spitale din Milano, Roma și Atlanta.

Lungimea medie a penisului a crescut în ultimii 30 de ani, arată studiul, dar experții avertizează că acest aspect e îngrijorător.

Cercetătorii se tem că acest lucru este cauzat de obiceiuri nesănătoase, cum ar fi mâncarea junk food, stilul de viață sedentar, dar și de poluare.

Orice schimbare generală este îngrijorătoare, deoarece sistemul nostru reproductiv este una dintre cele mai importante «piese» ale organismului uman. Dacă vedem o schimbare atât de rapidă, înseamnă că ceva important se întâmplă în corpurile noastre“, a declarat dr. Michael Eisenberg, autorul studiului.

Publicat în „World Journal of Men’s Health“, studiul realizat de Universitatea Stanford a analizat date din 75 de studii anterioare, efectuate din 1942 până în 2021, și realizate pe mai mult de 55.000 de bărbați.

Cum ne afectează chimicalele

Studiul actual a identificat o creștere în ultimii 29 de ani a lungimii medii a penisului, iar acesta este un trend global. Creșterea a fost observată în mai multe regiuni geografice și la mai multe grupe de populație.

„Mai multe studii au arătat schimbări negative în sănătatea reproductivă a bărbaților. De exemplu, numărul de spermatozoizi și nivelul de testosteron sunt în scădere de multă vreme. De asemenea, au apărut și mai multe malformații congenitale. Având în vedere aceste rezultate, ne-am gândit că ar putea exista un trend similar în ceea ce privește dimensiunea penisului.

În studiul nostru, am analizat lungimea penisului în stare flască, întins și erect. Ceea ce am descoperit a fost destul de diferit de rezultatele altor studii despre fertilitatea masculină. În ultimii 29 de ani, lungimea medie a unui penis în erecție a crescut cu aproximativ 25%, de la 12,19 cm la 15,24 cm“, a explicat coordonatorul studiului, medicul Michael Eisenberg.

„Sunt mai mulți factori care se pot afla la baza acestor schimbări, printre care expunerea la substanțe chimice, cum ar fi pesticidele sau substanțele din produsele de igienă, ce interacționează cu sistemul nostru hormonal. Aceste substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin – și ele sunt multe – există în mediul înconjurător și în multe alimente din dieta noastră. Expunerea la aceste substanțe chimice este, de asemenea, o cauză pentru care băieții și fetele ajung la pubertate precoce, ceea ce poate afecta dezvoltarea aparatului genital“, a încheiat profesorul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”