De ce a ieșit Pușcăriașul la vorbitor cu amenințări și șantaje publice

De ce a ieșit Pușcăriașul la vorbitor cu amenințări și șantaje publice

După 396 de zile petrecute în penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a lăsat puțin garajul penintenciarului și aparatul de sudură pentru a transmite câteva mesaje publice prin intermediul unui interviu online acordat fostei sale consiliere de la Camera Deputaților, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

E un fel a spune interviu, Realitatea Plus l-a prezentat ca demers jurnalistic, dar în realitate n-a fost altceva decât un act de PR politic, executat de Anca Alexandrescu, fără nici cea mai mică legătură cu regulile meseriei de jurnalist.

Administrația Națională a Penitenciarelor susține că nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online).

Prin urmare, va trebui lămurit cum a reușit Dragnea să-i păcălească, dat fiind că interviul a fost realizat online, având la dispoziție tehnica necesară, inclusiv căști și microfon.

Până aflăm cum i-a tras pe sfoară fostul lider PSD sau dacă a beneficiat de tratament privilegiat, merită lămurit de ce a ținut să scoată capul tocmai acum, la vorbitor cu public.

Una din explicații a furnizat-o chiar Dragnea: vineri ar urma să i se comunice calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum, ultimul pas înainte de trimiterea în judecată. La ora publicării acestui articol, fostul lider PSD se află deja la DNA.

Prin urmare, cel despre care procurorii susțin că este adevăratul beneficar al contractelor semnate de compania de asfaltări din Teleorman a încercat, ca de obicei, să se victimizeze în avans, să vândă primul propria versiune despre dosarul în care OLAF a sesizat că au fost fraudate peste 21 de milioane de euro.

Cunoașteți deja teoria: omul e complet nevinovat, dictatorul Iohannis și liberalii, în pană de idei, i-au făcut dosar ca să defilzeze cu el în campanie. Cam lipsit de modestie pentru un deținut despre care presa l-a mai pomenit doar când ieșea, cu sau fără mustață, la termenele contestațiilor la executare.

Dragnea mai contează azi în politica românească cam cât Năstase, poate ceva mai mult, dat fiind că numără mai mulți fani activi în rândul penalilor din partid.

Apoi, este posibil ca Dragnea să fi intrat în panică văzând cum îl ajung alte dosare din urmă și nu mai poate conta pe ajutor politic în Parlament. Partidul său a abandonat, sub Marcel Ciolacu, discursul anti-justiție. Or, fostul lider PSD speră că va reuși să facă din nou din PSD buzduganul anti-justiție cu care a aplicat lovituri puternice la temelia sistemului.

În afară de Codrin Ștefănescu, Ionel Arsene, Șerban Nicolae și alți câțiva din aripa dură, nimeni nu mai vrea să meargă pe acest drum înfundat.

Tot din disperare a recurs și la obișnuitele amenințări cu iz de șantaj transmise în direcția ”statului paralel”, sugerând că în următoarele episoade care vor fi difuzate de Realiatea PLUS va spune tot ce știe de la Vasile Dâncu despre ei.

Cum n-a emoționat pe nimeni nici înainte de a fi condamnat, greu de crezut că îi mai pasă cuiva de îmbățoșarea de după gratii a unui politician căzut în irelevanță totală, cum s-a întâmplat cu toți cei care au trecut înaintea lui pe acolo.

În fine, Dragnea a transmis câteva mesaje clare și către partid înainte de Congres, sugerând că Marcel Ciolacu nu este un adversar redutabil pentru Klaus Iohannis și PNL. Și aici Dragnea are însă o mică problemă. Singurul competitor intern anunțat până acum este Eugen Teodorovici.

Să-și dorească oare Dragnea ca în locul lui Ciolacu să vină fostul ministru de Finanțe? Ceva în spune că nu, și asta tot din cauza dosarului Tel Drum.

Prin urmare, mesajele mobilizatoare, chemarea la arme transmisă partidului al cărui președinte a fost, nu prea au sens câtă vreme nu există o alternativă reală în acest moment. În plus, Vasile Dâncu, cel despre care susține că știe atât de multe despre Coldea, Kovesi și Maior, se pregătește să facă echipă cu Ciolacu.

Revin, singura temă care merită verificări serioase după așa-zisul interviu acordat de deținutul Liviu Dragnea fostei sale consiliere este cum a păcălit conducerea penitenciarului sau cine l-a ajutat din interior din moment ce ANP susține că n-a primit aprobare să vorbescă cu presa.

Dacă Ministerul Justiției va dispune un control serios, ne vom lămuri rapid. În caz că deținutul Dragnea a încălcat regulile interne, va trebui sancționat. Micul moment de glorie ilicită s-ar putea să nu-l ajute deloc atunci când va solicita liberarea condiționată înainte de termen.

Înțeleg că interviul are mai multe părți, două ore în total. Totuși, cum de a putut vorbi atât de mult? Cine i-a dat voie?

După ce se va întoarce de la DNA, momentul de glorie al liderului PSD se va stinge ca un foc de paie. De săptămâna viitoare încolo, după ce mini-serialul regizat de Anca Alexandrescu cu Pablito în rol principal va lua sfârșit, nu-și va mai aduce nimeni aminte de poveștile de penitenciar ale celui care era să scoată România din UE.

Liderul PSD nu înțelege că vremea sa în politică a trecut, că a căzut în irelevanță și că nu mai poate influența jocuri, instituții sau oameni de acolo de unde nimeni n-a mai revenit vreodată în ring. Dacă aruncă o privire în cimitirul politicii românești, unde-l așteaptă Năstase, Mitrea, Fenechiu, se poate convinge singur.

Nu-i va rămâne decât să revină în garajul penitenciarului Rahova, la aparatul de sudură, să numere mai departe zilele, termenele în dosarul Tel Drum și altele care îl ajung din urmă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu