De ce a votat diaspora cu AUR/Un material excepțional, care ar merita citit de fiecare român!

De ce a votat diaspora cu AUR/Un material excepțional, care ar merita citit de fiecare român!

„...Nu e de mirare că un partid care „își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam” a obținut un astfel de scor în diaspora la alegerile parlamentare.

Iar dacă mulți se declară șocați că AUR a obținut acest scor, asta se întâmplă pentru că au întors capul și n-au vrut să vadă problemele românilor din diaspora. Pentru că, așa cum am scris de multe ori în ultimii doi ani, problemele românilor din țările bogate ale Europei încep din România.”, scrie Elena Stancu pe  teleleu.eu .

Nu și-au dorit să plece din țară. Au plecat de nevoie, plini de frustrări și de dor, și trăiesc doar cu gândul la copiii care cresc fără ei. Pentru ei, plecarea din țară n-a fost o aventură, așa cum a fost pentru românii educați și privilegiați, pe care îi consider mai degrabă expați decât imigranți. Pentru românii aceștia, plecarea din țară a fost o corvoadă nemeritată.

Așa că nu ne-am mirat că la secția 189 din Nürnberg, acolo unde lucrează zeci de mii de muncitori români, partidul AUR a ieșit pe primul loc la numărătoarea parțială cu 38,72%, în fața USR-Plus (27,27%) și a PNL (25,25%). 

Chiar aș spune că mulți dintre cei care se află acum în țară și au votat AUR sunt români din diaspora întorși acasă de sărbători. În Borlova, satul din Caraș-Severin pe care l-am întâlnit în câmpurile de lângă Nürnberg, partidul AUR a ieșit pe locul trei după PNL și PSD și a obținut 17,32%. 

Citiți materialul integral pe  teleleu.eu , merită cu prisosință!


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /