De ce adepții unui lider al cultului QAnon sunt convinși că moartea lui e o înscenare FOTO

De ce adepții unui lider al cultului QAnon sunt convinși că moartea lui e o înscenare FOTO

Un lider cultului conspiraționist QAnon a murit la sfârșitul săptămânii trecute într-un accident de motocicletă. Adepții săi cred însă că moartea sa este o înscenare, fiind convinși că face parte dintr-un plan mai mare, relatează New York Post.

Conspirația QAnon a luat amploare în timpul mandatului lui Donald Trump FOTO SHUTTERSTOCK

Michael Protzman, în vârstă de 60 de ani, cunoscut drept „Negative 48”, a murit vineri, la o săptămână după un accident pe o pistă de motocros din Minnesota, potrivit VICE News.

Protzman a câștigat mii de adepți ai cultului QAnon, de când a început să aibă notorietate pe rețelele sociale, în 2021.

El răspândit teorii ale conspirației pe canalul său Telegram în care care amesteca convingerile specifice QAnon cu o interpretare a Gematria, un sistem de numerologie evreiesc, pe care pretindea că îl poate folosi pentru a prezice viitorul, potrivit VICE.

Protzman a atras atenția asupra sa în noiembrie 2021, după ce a susținut în fața a sute de persoane adunate în Dealey Plaza din Dallas, Texas, că JFK, împreună cu JFK Jr., își va face din nou apariția la 58 de ani după asasinarea sa.

Potrivit teoriei sale, răposatul președinte democrat ar fi urmat să îl „reinstaleze pe Trump în funcția de comandant-șef și să-l ajute să efectueze persecuția unei cabale globale a elitelor liberale pedofile și băutoare de sânge uman, despre care credincioșii QAnon cred că conduc lumea”, a relatat Chron.

Michael Protzman era convins că Donald Trump este JFK deghizat FOTO Telegram

Michael Protzman era convins că Donald Trump este JFK deghizat FOTO Telegram

După ce predicția lui nu s-a confirmat, Protzman și-a modificat teoria și a pretins că se află în contact direct cu Trump, care este de fapt JFK deghizat.

Cei mai fanatici adepți ai săi, care l-au urmat orbește renunțând la viața lor anterioară, cred că moartea lui este doar o farsă.

Shelly Mullinax, o fostă susținătoare care continuă să creadă în conspirațiile referitoare la JFK , e convinsă că numai „versiunea malefică" a lui Protzman a fost ucisă în accident, în timp ce partea bună a ființei sale - care este de fapt JFK Jr. - este în viață și își continuă munca.

Dacă acesta a fost planul pe care Dumnezeu l-a avut pentru el, știu că totul va fi dezvăluit în curând”, a declarat Mullinax pentru VICE.

Și alți membri ai familiilor adepților lui Protzman au declarat pentru publicație că cei dragi lor au refuzat să admită vestea morții lui Protzman.

Pe un canal Telegram unde intră adepții QAnon, un administrator a scris că va elimina toate postările legate de moartea acestuia până când „vor avea o confirmare absolută".

Cel puțin un adept a fost dat afară dintr-un grup de pe platforma Truth Social pentru că a pus o întrebare despre starea lui Protzman în perioada premergătoare morții sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat