De ce Angela Merkel vrea să transforme Germania în tabără pentru refugiaţi şi luptătorii Statului Islamic?

De ce Angela Merkel vrea să transforme Germania în tabără pentru refugiaţi şi luptătorii Statului Islamic?

Invazia refugiaţilor musulmani din ultimele luni nu este întâmplătoare. Imigranţii vin chemaţi în Europa de către Germania, cu încălcarea flagrantă a legislaţiei frontierelor europene, a spaţiului Schengen şi a acordului de la Dublin, care prevedeau întoarcerea celor ce intră ilegal pe teritoriul Uniunii Europene. Premierul ungar Viktor Orban are dreptate când spune speriat că asistăm la o invazie musulmană care pune în pericol identitatea creştină şi naţională a statelor europene, iar principalul vinovat pentru gravitatea situaţiei e Germania.

Comisia europeană se face că nu vede, ca să nu supere Berlinul, care conduce de facto Europa. Primirea milioanelor de refugiaţi musulmani încalcă toate tratatele europene privind siguranţa frontierelor şi a spaţiului Schengen. Asistăm de fapt la prăbuşirea Uniunii Europene aşa cum o ştim, lăsată moştenire de Schumann şi Monet, în anii 50, ca o confederaţie de state naţionale. Războiul din Siria durează de patru ani, criza irakiană este de peste 10 ani şi totuşi, acum, milioane de sirieni şi irakeni părăsesc taberele din Turcia, Liban şi Iordania ca să vină în Europa.

Ei vin pentru că au fost chemaţi negru pe alb de cancelarul german Angela Merkel, care a declarat acum o lună de zile: Refugiaţi (sirieni) sunteţi bine veniţi! (Herzlich wilkommen Flüchtlinge). Mai mult, Berlinul a suspendat o controversată regulă europeană, permiţând mai multor azilanţi sirieni să stea în ţară. Asta, în condiţiile în care este huiduită acasă pentru atitudinea faţă de imigranţi. Biroul Federal pentru Migratie si Refugiati (BAMF), care ţine de Ministerul german de Interne, a confirmat că aşa-zisa regulă Dublin, care impune ca azilanţilor să le fie procesate cererile în ţara UE în care ajung prima dată, altfel riscă deportarea, nu se mai aplică deocamdată pentru cetăţenii sirieni. Astfel se explică ţinta clară, evidentă a refugiaţilor musulmani care trec pe vechiul drum a lui Suleyman Magnificul spre Germania.

Ei scandează în engleză: “Germany, Germany” sau “Merkel, te iubim!” Refugiaţii dacă ar fi aşa disperaţi, obosiţi, sărăciţi şi înspăimântaţi de război ar prefera să rămână şi în ţări europene stabile, dar mai sărace decât Germania. Faţă de Iadul din Homs, viaţa într-un oraş românesc, bulgăresc, sârbesc sau unguresc poate fi raiul pe pământ. Dar sutele de mii de imigranţi spun Nu Europei Centrale şi de est şi vor doar Germania, pentru ajutoarele sociale substanţiale. Oare? Printre femeile şi copiii nenorociţi de război, majoritatea adevărată a refugiaţilor sunt bărbaţi bine clădiţi, cu bani mulţi şi foarte violenţi. Chiar şi preşdintele PSD, Liviu Dragnea a observat în gara Keleti din Budapesta alura atletică a imigranţilor, faptul că nu se lăsau filmaţi sau atitutinea lor predispusă la violenţă. Pentru astfel de bărbaţi musulmani, Germania a suspendat legislaţia europeană, spaţiul Schengen şi acordul de la Dublin. Se pune întrebarea firească: de ce? Numai anul acesta vor intra în Germania 800.000 de imigranţi musulmani, majoritatea tineri atletici. 

În câţiva ani, Germania, dacă continuă invazia imigranţilor, ar deveni o ţară cu o minoritate musulmană, care ar schimba echilibrul etnic şi politic în ţară. Nu cred că Germania va continua mult această politică flexibilă de primire a imigranţilor musulmani, opoziţia şi opinia publică germană protestează zilele acestea vehement. O face acum doar punctual, cu un interes bine definit, Angela Merkel, care i-a chemat pe refugiaţi. Mă amuză unele analize din presa mainstream controlată de guvern şi serviciile secrete, care încearcă să pună toleranţa Berlinului faţă de imigranţii musulmani pe seama companiilor germane că au nevoie de braţe de muncă.

Cine a fost în Germania, în oraşe ştie că musulmanii lucrează doar în şaormerii, restaurante specifice arăbeşti, fac kebab, stau de pază la firme şi cam atât. Femeile musulmane stau doar acasă şi fac mulţi copii, circa patru, cinci pe familie. Deci logica economică cu musulmanii în fabricile BMW sau Zeiss nu ţine. Între milioanele de tineri care ajung acum în Germania pot fi infiltraţi zeci de mii de luptători ai Statului Islamic, lucru care nicio responsabilitate de la Bruxelles nu o neagă. Germania, pe viitor, datorită politicii lui Angela Mekel se poate transforma în bază de antrenament şi ideologică pentru Statul Islamic. Mai mult ca sigur, pentru că musulmani islamişti din ghetouri, integraţi în societatea occidentală e o pură utopie.

În realitate, Germania joacă zilele acestea o carte istorică mare în geopolitica Orientului Mijlociu. Prin chemarea imigranţilor şi primirea milioanelor de musulmani din Orientul Mijlociu, Germania vrea să câştige un ascendant moral în această parte geopolitică, foarte sensibilă cu bogate resurse de petrol şi mai ales cu ciocniri de civilizaţii etnico – religioase milenare. Milioanele de sirieni şi irakeni numesc deja în mentalul lor colectiv Germania ca “mama noastră, a tuturor”, cum declară în faţa camerelor de luat vederi. Este evident că după eşecul intervenţiei americane în Irak şi Siria s-a creat un vacuum politic în zonă. Se impune pacificarea zonei, iar graniţele retrasate. După primul război mondial, Franţa şi Anglia au trasat graniţele Siriei, Libanului, Irakului, Iordaniei sau chiar Iranului cu rigla, neţinând cont de triburi, religii sau popoare. Deşi kurzilor li s-a promis un stat nu li s-a dat. Azi după ani buni de războaie şi instabilitate se impune o redimensionare a graniţelor şi o detensionare a situaţiei din Orientul Mijlociu.

Prin primirea imigranţilor de aici, Germania a câştigat dreptul moral de a îşi impune punctul de vedere: posibil un Kurdistan independent ca să tempereze ambiţiile regionale ale Turciei, o Sirie mai mică, un Irak desfiinţat pe tabere religioase, un Liban emasculat şi chiar un Israel, ascultător faţă de Berlin şi redus la graniţele din 1967, cu o Palestină independentă în coastă. Germania vrea să intre în politica mare, mondială, să iasă din tiparele strict europene, prin pacificarea Orientului Mijlociu, cu scoaterea SUA compromisă în zonă şi impunerea voinţei în faţa Rusiei şi Israelului. Germania nu face gratuit gesturi umanitare musulmanilor din Orientul Mijlociu, ci pentru a îşi impune o agendă geopolitică proprie, pe picior mare. Moral a câştigat simpatia popoarelor din Orientul Mijlociu şi chiar din nordul Africii în dauna celor două puteri clasice SUA şi Rusia. Să vedem ce urmează?

Ionuț Țene/NapocanewsCitește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 De citit...

5 Soldații ruși din Ucraina, forțați să se violeze între ei, legați de copaci sau înfometați