De ce ar trebui să consumi uleiul de avocado. 10 beneficii surprinzătoare pentru sănătate

De ce ar trebui să consumi uleiul de avocado. 10 beneficii surprinzătoare pentru sănătate

Uleiul de avocado nu este doar sănătos, ci este și foarte savuros. Acidul oleic din uleiul de avocado îl face foarte rezistent la oxidare, ceea ce înseamnă că va avea un termen de valabilitate mai mare, fără să-și schimbe gustul.

Uleiul de avocado FOTO Pexels

Dar de departe, cel mai important atu la uleiului de avocado este punctul de fum, adică temperatura la care uleiul începe să se degradeze sub acțiunea căldurii. Acesta este unul foarte ridicat, ceea ce îl face unul dintre cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit.

Dincolo de asta, uleiul de avocado aduce o serie de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele.

Scade colesterolul

Uleiul de avocado are un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate și un conținut scăzut de grăsimi saturate. De asemenea, nu conține colesterol. Adăugarea acestui ulei în dieta dumneavoastră poate ajuta la scăderea nivelului de lipide cu densitate scăzută (LDL) sau a colesterolului "rău". Aceasta este o alegere dietetică deosebit de bună pentru diabetici.

Scade tensiunea arterială

Uleiul de avocado este bogat în vitamina E, care menține vasele de sânge sănătoase prin eradicarea radicalilor liberi. Dietele care conțin ulei de avocado modifică, de asemenea, nivelurile de uleiuri grase esențiale din rinichi. Acest lucru afectează modul în care aceștia răspund la hormonii care reglează tensiunea arterială. În plus, uleiul de avocado este un antiinflamator care poate ajuta la prevenirea deteriorării pereților arteriali, reducând riscul de boli de inimă care este cauzat de acumularea de plăci.

Detoxifică organismul

Uleiul de avocado conține clorofilă, o sursă naturală de magneziu, care elimină în mod natural metalele grele precum mercurul și plumbul din ficat, rinichi, creier și alte organe.

Ajută la combaterea și prevenirea cancerului

Pentru că este bogat în acid oleic mononesaturat, același EFA omega 9 care se găsește în uleiul de măsline, unul dintre numeroasele beneficii ale acidului oleic este scăderea riscului de cancer. Acizii grași omega 3, care se găsesc în uleiul de avocado, sunt binecunoscuți ca fiind anticancerigeni care ajută la încetinirea creșterii celulelor canceroase, în special a celor care cauzează cancerul de sân și de colon. Avocado conține, de asemenea, antioxidantul anticancerigen glutation.

Tratează leziunile și iritațiile pielii

Uleiul de avocado este foarte penetrant și se crede că este absorbit prin epidermă și în stratul dermic al pielii, ceea ce majoritatea cremelor hidratante și a uleiurilor nu reușesc să facă. Se știe că uleiul de avocado tratează pielea uscată, descuamată și arsurile solare. Folosit în timp, uleiul de avocado poate reduce aspectul leziunilor solare minore, al petelor de vârstă și al cicatricilor.

Omega 3 și vitamina E care se găsesc în uleiul de avocado îl fac, de asemenea, o alegere excelentă pentru tratarea iritațiilor pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul, călcâiele crăpate, mătreața, precum și mușcăturile și înțepăturile de insecte.

Folositor împotriva ridurilor

Nivelul ridicat de proteine care se găsește în uleiul de avocado, combinat cu conținutul variat de aminoacizi, face ca acest ulei să fie excelent pentru regenerarea țesuturilor și reînnoirea celulelor. Uleiul de avocado îmbunătățește rata de producție de colagen a organismului. Vitaminele A și D, care se găsesc în uleiul de avocado, pot favoriza producția și legarea colagenului. Consumul sau aplicarea locală a uleiului de avocado poate încetini procesul de îmbătrânire a pielii .

Reduce inflamația

Studiile au arătat că uleiul de avocado inhibă un element cunoscut sub numele de moleculă de citokină pro-inflamatorie, astfel că reduce inflamația, inhibând acea moleculă. Încercați o combinație de ulei de avocado și ulei de soia pentru a ajuta la controlul inflamației, ceea ce poate fi de ajutor în inhibarea eroziunii osoase și a dinților.

Ajută la creșterea părului

Aceeași nutrienți care hrănesc pielea, hrănesc și părul. După ce ne curățăm părul, puțin ulei de avocado singur sau amestecat cu uleiuri esențiale aplicat pe păr și scalp vor face minuni. Acest lucru va îmbunătăți structura părului , favorizând în același timp și creșterea părului nou.

Uleiul de avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de lecitină, care este o substanță grasă ce acționează ca un lubrifiant și emulgator. Atunci când este aplicată local, lecitina oferă un înveliș protector foliculilor de păr și pielii, ceea ce ajută la prevenirea pierderii de umiditate din cauza vântului și a climei aspre, scrie Farmersalmanach.

Stimulează pierderea în greutate

Uleiul de avocado are un conținut ridicat de acid oleic, un acid gras omega-9 și se găsește în mod natural în uleiurile animale și vegetale, despre care oamenii de știință cred că îmbunătățește fluxul sanguin către mușchi în timpul exercițiilor fizice și că acest compus ajută la stimularea enzimelor care transportă grăsimea acolo unde poate fi depozitată pentru energie. În plus, uleiul de avocado este gros și plin de nutrienți, ceea ce dă sensația de sațietate mai mult timp. Vitaminele, mineralele și acizii grași mononesaturați din uleiul de avocado contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei, ajutându la procesarea alimentele mai eficient.

Stimulează absorbția nutrienților

Nivelurile ridicate de grăsimi mono-nesaturate găsite în uleiul de avocado ajută organismul să absoarbă multe vitamine și nutrienți cheie solubile în grăsimi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...