De ce ar trebui să mănânci smochine. Cinci beneficii pentru sănătate

De ce ar trebui să mănânci smochine. Cinci beneficii pentru sănătate

Bogate în fibre, antioxidanți și în cantități mai mici de vitamine și minerale, smochinele au numeroase beneficii asupra sănătății. Iată de ce ar trebui să treci smochinele pe lista ta de cumpărături.

Smochinele sunt bogate în antioxidanți. FOTO Shutterstock

Bogate în antioxidanți

Pulpa și pielița smochinelor conțin mai mulți antioxidanți, în principal acizi fenolici și flavonoide. Acizii fenolici au proprietăți antiinflamatorii în organism. Aceștia contracarează daunele cauzate de radicalii liberi, conform Health.

Radicalii liberi sunt produși prin procesul metabolic normal și ca răspuns la exerciții fizice, expunerea la soare și la poluanții din mediul înconjurător, precum fumul de țigară și smogul. Aceștia pot juca un rol în dezvoltarea unor boli, inclusiv cancerul și bolile de inimă.

Promovează sănătatea digestivă

Fibrele din smochine susțin sănătatea intestinală . De asemenea, smochinele au prebiotice, care ajută la hrănirea bacteriilor benefice din intestin.

Consumul de smochine poate fi, de asemenea, benefic pentru persoanele care se confruntă cu sindromul colonului iritabil

Ameliorează durerile menstruale

Într-un studiu recent au fost analizate efectele consumului de smochine uscate asupra durerilor menstruale, care sunt resimțite una sau două zile pe lună de mai mult de jumătate dintre femei. Astfel, cercetătorii au constatat că participantele care au mâncat smochine uscate au experimentat o ameliorare a durerilor menstruale.

Te pot ajuta să slăbești

Cu toate că cercetările sunt limitate, studiile arată că fructele uscate, inclusiv smochinele, te pot ajuta să slăbești. În plus, s-a demonstrat că consumul de smochine în mod regulat ajută la gestionarea sănătoasă a greutății și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Pot reduce riscul de cancer

Într-un studiu realizat în urmă cu un an s-au analizat potențialele efecte ale smochinelor în ceea ce privește capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie: compușii naturali din smochine pot ajuta la prevenirea dezvoltării și răspândirii celulelor canceroase în organism.

Totuși, majoritatea studiilor au fost efectuate pe celule canceroase în laboratoare și nu pe oameni, iar două dintre ele au fost efectuate pe animale, astfel încât sunt necesare cercetări suplimentare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Ce știe? / Surprinzătoarea declarație a lui Rareș Bogdan despre Cozmin Gușă și George Simion

3 În două sate din România prețurile caselor sunt mai mari decât în București sau Corbeanca

4 Scârbit, Andrei Caramitru reacționează la atacurile aberante ale useriștilor după ce a îndrăznit să-l critice pe „Mesia neprihănitul”

5 Milionar în criptomonede răpit în București