De ce are mereu Xi Jinping două căni de ceai în fața sa VIDEO

De ce are mereu Xi Jinping două căni de ceai în fața sa VIDEO

La fel ca foștii împărați ai Chinei, Xi Jinping ține la micile detalii pentru a arăta că el este liderul. Aceasta este cea mai probabilă explicație pentru faptul că are mereu două căni de ceai în fața sa la marile reuniuni, în timp ce alții au doar una.

Xi Jinping, numit pentru a treia oară la conducerea Partidului Comunist Chinez FOTO EPA-EFE

Micile detalii contează pentru conducătorii Chinei. În trecut, doar împărații chinezi purtau robe galbene, într-o tentativă de a se distinge de elita politică din jurul său.

În ceea ce-l privește pe Xi Jinping, se pare că actualul lider chinez pune preț pe faptul de a avea o cană de ceai în plus față de ceilalți pentru a-și simboliza puterea. Acest gest s-a repetat la lucrările Adunării Populare Naționale a Chinei (ANP), care se întrunește o dată pe an într-o sesiune plenară de zece zile.

Ori, cea mai importantă decizie luată la întrunirea din aceste zile a ANP a fost consfințirea lui Xi Jinping pentru al treilea mandat de cinci ani la conducerea Partidului Comunist Chinez (PCC) și a comisiei militare, cele mai importante două funcţii de putere la Beijing. Xi Jinping, în vârstă de 69 de ani, a fost singurul candidat.

Ultimele luni au fost, însă, complicate pentru liderul chinez, cu mari manifestaţii la sfârşitul lui noiembrie împotriva politicii sale „zero COVID” şi un val major de decese care a urmat abandonării acestei strategii sanitare în decembrie.

Li Qiang, un aliat al său, ar urma să devină prim-ministru în locul lui Li Keqiang.

Xi Jinping a ținut să-și arate leadershipul în diferite moduri, cum s-a întâmplat în octombrie anul trecut, atunci când predecesorul său, Hu Jintao, a fost scos din sală de la o reuniune a PCC.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…