De ce e amânată atât de mult audierea Simonei Halep? Cum a răspuns șefa Agenției Anti-Doping

De ce e amânată atât de mult audierea Simonei Halep? Cum a răspuns șefa Agenției Anti-Doping

Simona Halep este în continuare suspendată din circuitul de tenis în urma unui rezultat anti-doping care a fost pozitiv. Directorul general al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Gabriela Andreiașu, a vorbit despre situația în care se află sportiva româncă după depistarea pozitivă cu substanța roxadustat.

Foto Getty Images

Zilele trecute, Simona Halep a acordat un interviu în care a solicitat să fie judecată cât mai rapid și chiar a tras la răspundere Federația Internațională de Tenis deoarece amănă în mod repetat audierile.

Gabriela Andreiașu a oferit 3 posibile scenarii pentru care se tot amână decizia în cazul Simonei Halep. Aceasta a precizat că amânarea verdictului poate fi din cauza unor probe noi, a unor modificări ale declarațiilor sau a dosarelor, ori din cauza solicitării unor noi expertize.

„Organizația care a pus-o sub acuzare pe Simona (n.r. - Sports Resolutions, o organizație independentă din Londra) probabil că are alte probe care pot fi depuse la dosar și atunci au nevoie de o perioadă mai lungă de timp.

Dacă pe parcursul audierii apar alte abateri la ceea ce declară martorii sau din ceea ce fiecare parte pune la dispoziția completului de judecată, se poate ajunge la un termen mai lung”, a explicat șefa organizației care luptă cu dopingul în România pentru TVR , relatează GSP .

Simona Halep nu a mai jucat din august 2022. Ultimul turneu la care sportiva româncă a evoluat a fost US Open, unde a fost eliminată încă din primul tur. La aproximativ o lună după turneu Halep a fost informată că testul anti-doping efectuat la meciul cu Daria Snigur a ieșit pozitiv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a elucidat misterul femeii moarte din Audi

2 Cine este frumoasa procuroare de la flagrantul DNA în care a fost săltat baronul PSD Buzatu

3 „Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / A apărut documentul care-l îngroapă definitiv pe baronul PSD Buzatu!

4 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

5 VIDEO „Acest bărbat dă clasă tuturor”