De ce echipamente ar mai avea nevoie armata ucraineană pentru a avea un avantaj în luptă, potrivit unui comandant

De ce echipamente ar mai avea nevoie armata ucraineană pentru a avea un avantaj în luptă, potrivit unui comandant

Forțele ruse, care se bazează pe volum, nu efectuează operațiuni militare nocturne, de aceea Ucraina ar avea un avantaj în luptă dacă ar dispune de echipamente cu vedere nocturnă, spune comandantul Forțelor Speciale Ucrainene.

Ucraina are nevoie de echipamente avansate pentru a învinge Rusia FOTO SHUTTERSTOCK

În luptele cu Rusia „vedem că forțele ruse, ca forțe de masă, de volum, nu efectuează operațiuni de luptă pe timp de noapte. Prin urmare, ar trebui să acoperim această lipsă”, a declarat generalul Viktor Horenko, comandantul Forțelor Speciale ale Ucrainei, în cadrul podcastului „War on rocks”.

Horenko susține că trupelor ucrainene le-ar fi utile dispozitivele de vedere pe timp de noapte pentru a le spori capacitățile de a lupta în cursul nopții.

Ar trebui să învățăm cum să acționăm într-o manieră mai eficientă pe timp de noapte și să facem asta – în acest scop, avem nevoie de toate materialele necesare, cum ar fi dispozitive de vedere nocturnă și alte lucruri”, a spus el.

De le începutul războiului neprovocat al Rusiei „am văzut modul cum dronele au dominat tehnologic câmpul de luptă, și noi trebuie să dezvoltăm această capabilitate și să primim ajutor din partea Occidentului și partenerilor noștri. Singura modalitate în care putem birui este să acționăm bazându-ne pe o calitate superioară pentru că nu putem acționa pe bază de cantitate precum Rusia”.

Din acest motiv trebuie să fim dotați cu tehnologie avansată pentru a câștiga acest război”, spune comandantul Forțelor Speciale Ucrainene.

E de așteptat ca lunile de iarnă să „aducă schimbări în condițiile de conflict” pentru ambele armate, creând dificultăți specifice pentru soldați, se arată în evaluarea de luni a serviciilor britanice de informații.

Potrivit evaluării Ministerului britanic al Apărării cu restrângerea zilei la mai puțin de nouă ore față de 15-16 ore în vară vor exista „mai puține ofensive și linii ale frontului defensive mai statice” în Ucraina.

„Capabilitatea de vedere nocturnă este un articol prețios, de natură să exacerbeze indisponibilitatea de a lupta pe timp de noapte”, se arată în raportul serviciilor britanice de informații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…