De ce nu trebuie să omori păianjenii din casă - Motivul surprinzător

De ce nu trebuie să omori păianjenii din casă - Motivul surprinzător

Mulți oameni se tem de păianjeni. Conform unor specialiști, aceștia au beneficii surprinzătoare și pot fi socotiți ca fiind „prietenoși”.

Păianjenii consumă între 400 și 800 de tone de insecte în fiecare an. Foto: Arhivă

Se pare că instinctul de a elimina insectele din casele noastre este nefondat . Conform dr. Brittany Campbell, entomolog la National Pest Management Association, șansele ca un păianjen să te muște sunt incredibil de mici.

„Există o percepție greșită despre păianjeni", susține dr. Campbell. „Există doar câteva specii care pot răni cu adevărat oamenii, dar din cauza acestei frici care a fost într-adevăr perpetuată în general, publicul larg se teme de păianjeni mai mult decât este probabil necesar”, a mai adăugat entomologul.

De fapt, majoritatea păianjenilor se hrănesc cu alte insecte , precum ar fi afidele, țânțarii și acarienii. În plus, aceștia consumă între 400 și 800 de tone de insecte în fiecare an, conform Apartment Therapy .

Păianjenii se hrănesc cu orice, de la dăunători obișnuiți, precum ar fi gândacii și moliile, până la insecte purtătoare de boli, precum ar fi țânțarii.

Majoritatea păianjenilor din interiorul și din jurul casei sunt destul de inofensivi", susține dr. Campbell. Ei nu sunt agresivi, iar mușcăturile acestora sunt nepericuloase.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...