De ce patul trebuie orientat întotdeauna cu picioarele spre ușă într-o cameră

De ce patul trebuie orientat întotdeauna cu picioarele spre ușă într-o cameră

Spațiul în care dormim reprezintă un aspect fundamental în Feng Shui, întrucât influențează în mare măsură sănătatea, starea de bine și de spirit. De asemenea, știm cu toții că patul este, fără îndoială, cea mai importantă piesă de mobilier din întreaga locuință.

Poziționarea cu fața spre ușă asigură o legătură cu spațiul exterior. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Astfel, conform principiilor Feng Shui, dacă stai întins în pat și picioarele tale sunt îndreptate spre ușă, atunci poți avea o imagine clară asupra dormitorului și a persoanelor care intră sau părăsesc încăperea. Acest lucru îți dă un sentiment de siguranță și control, conform Realitatea .

Totodată, în anumite civilizații, dormitul cu picioarele îndreptate spre ușă este considerat ca fiind o modalitate eficientă în cazul unei situații de urgență, căci permite o evacuare rapidă.

În plus, unii spun că așezarea patului în dreptul ușii nu este cea mai inspirată decizie . Oamenii care practică Feng Shui o numesc „poziția mortului” sau „poziția sicriului”, întrucât picioarele sunt orientate spre ușă și seamănă cu modul în care sunt transportați morții. De altfel, dormitul cu picioarele îndreptate spre ușă ar însemna că îți dorești să trăiești și eviți apropierea de moarte.

Poziționarea cu fața spre ușă asigură o mai mare legătură cu spațiul exterior, dând un sentiment de deschidere către restul casei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?