De ce s-a prăbușit elicopterul ministrului ucrainean de Interne. Ipoteze

De ce s-a prăbușit elicopterul ministrului ucrainean de Interne. Ipoteze

Cauzele prăbușirii elicopterului ucrainean în care a decedat și ministrul de Interne al Kievului, Denis Monastîrski, nu sunt încă trașate, dar experții în aviație au deja câteva ipoteze de lucru rezultate din dinamica accidentului.

Echipele de intervenție la locul accidentului FOTO EPA-EF

Elicopterul care s-a prăbușit miercuri dimineața în Ucraina, accident în urma căruia au murit ministrul de Interne ucrainean și adjunctul său, dar și civili între care și copii, era o arenonavă a serviciului de urgență de stat, un model SuperPuma H225 de la Airbus, care cel mai probabil a fost modernizată în România, la Ghimbav.

Conform unor surse, imediat după izbucnirea războiului din Ucraina, nu mai puțin de 14 elicoptere ale instutuției echivalente cu IGSU din România a Ministerului de Interne de la Kiev au survolat România și au ajuns la unitatea Airbus de la Ghimbav, Brașov, pentru lucrări de mentenanță și reparații capitale. La vremea respectivă Ministerul Apărării Naționale a comunicat că aeronavele erau în varianta pentru misiuni civile, nefiind înarmate.

După accidentul de miercuri, experții în aviație susțin că, cel mai probabil, aparatul a avut o defecțiune la cutia de viteze, adică una similară cu cea a elicopterului american Sikorsky UH-60 Black Hawk care, cu ceva timp în urmă, a aterizat de urgență cu succes în centrul Capitalei.

O astfel de defecțiune gravă necesită o aterizare de urgență, manevră care ar fi fost încercată și de pilotul ucrainean. Acesta a adus aparatul la altitudine joasă, dar cu vizibilitate foarte slabă din cauza ceții nu ar fi reușit în timp util să găseacă un loc de aterizare în mediul urban. În plus, este posibil ca elicopterul să fi lovit un cablu care lega două clădiri, iar până la tragedie au mai trecut numai câteva secunde.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?