De ce să bagi blugii în congelator în loc să-i speli. Un celebru designer explică trucul: „Se igienizează”

De ce să bagi blugii în congelator în loc să-i speli. Un celebru designer explică trucul: „Se igienizează”

Igienizarea blugilor se poate face prin congelare, spune creatoarea de modă Adina Buzatu, care recomandă spălarea doar atunci când piesele vestimentare din acest material au pete.

Cunoscutul designer are o soluție pentru evitarea spălării inutile a blugilor, ca atunci când, de exemplu, nu sunt murdari, ci au nervoie doar de o împrospătare a materialului.

Blugii, mereu la modă. FOTO Shutterstock

„Toți dintre noi avem o pereche de jeans sau câteva perechi pe care le iubim și nu dorim să le stricăm. Sigur, le poți spăla după fiecare purtare, dar nu îți sugerez decât dacă aceștia vor fi pătați. Dacă nu sunt pătați și doar necesită igienizare, ai două variante: 1 îi congelezi, îi lași 24 de ore. Atenție, când îi scoți din congelator nu îi desfaci imediat, ci îi lași să se dezghețe, pentru că a riști să se rupă fibra! Ulterior, ei vor fi proaspeți pentru că, practic, se igienizează. Îi poți călca și sunt ca noi. Își revine fibra, se strânge, nu mai sunt largi, impecabili”, a explicat Adina Buzatu într-un videoclip publicat pe platforma TikTok.

Alternativa cu aburi

Pe lângă congelare, designerul recomandă și metoda cu aburi.

„Îi poți da cu abur, îi agăți de partea de jos, și îi dai cu abur pe interior și pe exterior foarte foarte bine, în special în zona aceasta de sus. Ulterior, îi calci și sunt ca noi”, mai spune Adina Buzatu în același clip.

Adina Buzatu. FOTO Captură video TikTok.

Adina Buzatu. FOTO Captură video TikTok.

Specialista explică și cu se spală corect blugii, atunci când procedura este necesară.

„Dacă totuși ajungi să îi speli, ai grijă! Nu temperatură foarte mare, un detergent care nu distruge și, dacă au vreo pată, încearcă să dai local cu o substanță care să scoată acea pată, nicidecum să folosești un detergent foarte puternic care riscă să îi decoloreze!”, a mai explicat Adina Buzatu .

Amintim că Levi's recomandă să vă spălați blugii o dată la cel mult 10 purtări (dacă puteți) pentru a menține forma.

Liniile și pliurile distincte care se formează pe blugi, cele specifice, care dau un aspect unic, provin din purtarea blugilor pentru perioade lungi de timp fără spălare, potrivit Levi's.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”