De ce se produc atât de multe accidente în Pasajul Unirii? Explicațiile prefectului Capitalei despre marcajele rutiere

De ce se produc atât de multe accidente în Pasajul Unirii? Explicațiile prefectului Capitalei despre marcajele rutiere

Un grav accident rutier a avut loc la Pasajul Unirii după ce un autocar cu persoane de cetățenie greacă a intrat în pasarelă în timp de circula pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Din păcate o persoană a decedat.

Accidente pe bandă rulantă în pasajul Unirii FOTO: Inquam Photos

Prefectul Toni Greblă nu poate să-și explice de ce au loc atât de multe accidente în noul pasaj al Unirii, dat în exploatare în luna septembrie.

După noul accident de vineri, în care o persoană a murit într-un autocar care transporta turiști greci, Greblă susține că marcajele rutiere suplimentare și porțile de presemnalizare respectă normele.

”Este un semn de întrebare și pentru mine, nu numai de astăzi, ci și despre întâmplările anterioare. Au fost luate toate măsurile de la primele incidente, au fost consultați toți specialiștii, s-au făcut verificări cu privire la înălțimea la modul în care este amplasat acest presemnalizator, s-a mai montat încă un presemnalizator care se afla la 40-50 de metri mai sus, care este dintr-un material mai lejer, și nu știu care este cauza pentru care autocarul nu a oprit la primul presemnalizator pentru că primul are o înălțime și mai mică. Ele sunt montate tocmai pentru a-i atenționa pe șoferi să nu se ajungă la lucruri mai grave”, a declarat Toni Greblă, potrivit hotnews.

Primăria Sectorului 4 a montat marcaje noi de informare privind limita de înălțime de 3,5 metri în Pasajul Unirii, după ce acolo au avut loc mai multe incidente cu autocamioane blocate.

„Primăria de sector anunță că tocmai a montat la Pasajul Unirii noi marcaje de informare privind limita de înălțime de 3,5 metri. Sunt amplasate la o distanță de 50 de metri față de intrarea în tunel și par vizibile și din avion. Dar, vorba aia, niciodată să nu spui niciodată”, se arăta acum ceva vreme Primăria Sectorului 4 pe pagina de Facebook Sector 4 Live.

Cinci accidente în trei luni

Cu toate aceste mijloace de presemnalizare, avizate, de altfel, de către Comisia Tehnică de Circulație a Capitalei, au avut loc cinci accidente în ultimele trei luni.

Chiar în primele zile, două autocare au rămas blocate în indicatorul pus înainte de intrarea în pasaj.

Apoi, un tir a acroșat limitatorul de înălțime iar ulterior un camion a rămas blocat în pasaj după ce a forțat trecerea prin tunel, deteriorând plafonul.

În fine, vineri, 23 decembrie, un autocar care transporta 50 de turiști greci a intrat în limitatorul de înălțime. 21 de persoane au fost rănite, fiind necesară intervenția echipajelor de descarcerare a 4 persoane, iar o persoană a murit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

4 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

5 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...