De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise/O incursiune în lumea interlopă a Capitalei

De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise/O incursiune în lumea interlopă a Capitalei

Principalul suspect de uciderea lui Emil Pian (Florin Mototolea), unul dintre liderii interlopi din clanul Duduianu, ar fi, conform primelor date oferite de martori anchetatorilor, Ciprian al lui Napi. El este unul dintre fiii lui Napi Rinu, liderul Clanului Rinu.

După ce Emil Pian a fost declarat mort la spital, casa lui Napi Rinu din Bucurestii Noi ar fi fost incendiată ieri dimineață. Membrii clanului Duduianu au anunțat  pe rețelele de socializarea că vine răzbunarea, scrie jurnalistul Marian Păvălașc pe  G4Media.ro .

Reamintim că până acum, Ciprian Napi, suspectat că a comis crima, nu a fost prins de autorități. Membrii Clanului Duduianu cred că băiatul lui Napi nu avea curaj să fugă, ci s-ar fi ascuns cu ajutorul tatălui său, motiv pentru care imobilul lui Napi Rinu a fost incendiat.

Despre Clanul Rinu

Clanul Rinu nu este o gruparea așa cunoscută ca Duduienii, Cămătarii. Face bani din cămătărie și din afaceri imobiliare, domeniu în care clanurile interlope au investit mult. Ar fi o grupare mafiotă care, potrivit unor surse din Poliție, nu se implică în afacerile cu carne vie, dar dă bani cu camătă. Cel mai cunoscut caz de camătă este cel în care Napi Rinu îl împrumuta pe Mihai Vlasov atunci când acesta rămânea fără bani la jocurile de noroc.

De altfel de la o camătă ar fi pornit și conflictul dintre Emil Pian, victima, și Ciprian a lui Napi, presupusul ucigaș. Cei doi participau cu alți membri ai lumii interlope la un joc de barbut, atunci când Ciprian al lui Napi a aflat că Emil Pian dădea bani cu camăta unui client al Rinurilor, care se afla și el la jocul de barbut. Acest lucru ar fi interzis în lumea mafioților. Dacă cineva ia bani cu camătă la un interlop, alt interlop nu-i mai poate da și el bani cu camătă, mai ales dacă sunt datorii nestinse.

Sursa Foto: Facebook

Între cei doi și oamenii lor a pornit un conflict, iar Ciprian – fiind mai tânăr și mai puternic, ar fi reușit să-l înjunghie pe Emil Pian. Conform datelor culese de către polițiști de la martori, lovitura nu s-a dorit a fi una care să-l ucidă pe Emil Pian.

Acest lucru pare sa fie întărit și de faptul că lovitura a fost aplicată la picior. ”Interlopii autohtoni se bat destul de des, și tot atât de des se și înjunghie. Însă aproape mereu în aceste confruntări, fie tăieturile se cu vărful cuțitului în zona pieptului, a membrelor inferioare, superioare. Atunci când confruntările sunt mai dure, se apelează și la înjunghieri într-unul dintre picioare. Este o regula pentru ei, să taie, dar să nu ucidă”, ne-a mai explicat un fost procuror.

Și Ciprian a lui Napi pare că a vrut doar să-l înjunghie pe Emil Pian, însă i-a atins cu lama și vena femurală. Astfel, deși victima a fost dusă de urgență la spital, în urma unui apel la 911, Emil Pian a decedat acolo pentru că pierduse prea mult sânge.

Regulile clanurilor interlope

  • Clanul Duduienilor din care facea parte Florin Mototolea (Emil Pian pe numele de mafiot), bărbatul ucis în timpul unei partide de barbut de un alt interlop, are propriul sau ”Cod Penal”, potrivit surselor G4Media.ro
  • Pentru membrii Clanului Duduienilor nu există decât o singură pedeapsa pentru cel care ucide un membru al clanului. Această pedeapsă este moartea. ”Nu vor colabora cu poliția mai mult decât este necesar, vor încerca să se răzbune în legea lor, în stilul lor”, ne-a declarat o sursa din cadrul anchetatorilor.
  • Cu toate că vor răzbunare cu orice chip, membrii clanului Duduienilor vor pedepsi doar pe asasin și pe rudele apropiate de gen masculin. Soțiile, surorile sau mamele nu sunt agresate. Acestă regulă nescrisă este încălcată doar atunci când femeile membrilor clanului sunt și ele atacate.
  • Teritoriul predilect al Clanului Duduianu este Sectorul 2. În acest sector, conflictele dintre oameni de afaceri, între interlopi, dezvoltatori imobiliari sunt rezolvate uneori și de Clanul Duduianu. Atunci când membrii clanului se implică în aceste conflicte, adversarii trebuie să accepte soluția dată de clan și să nu mai apeleze la Poliție.

Despre Clanul Duduienilor

Această grupare se ocupă de prostituţie, cămătărie, şantaj, trafic de droguri şi furturi din locuinţe, susțin surse din Poliție. Unul dintre primii lideri ai clanului a fost Ion Duduianu, zis ”Segher”. Acesta a murit acum aproape doi ani. Clanul s-a ridicat pe familia Duduianu, de altfel clanul se numește ”Duduianu” sau al ”Duduienilor”.

Emil Pian era nepotul lui Ion Duduianu. Acesta din urmă și tatăl lui Pian, Nicolae Duduianu ar fi frați. Nicolae Duduianu se află în închisoare după o tentativă de asasinat. El a lovit cu mașina pe cineva cu scopul de a-l ucide.

Emil Pian are cel puțin doi frați, unul dintre aceștia este Florin Cristian Duduianu, cunoscut ca Anaser Duduianu. Acesta ar fi plecat în Marea Britanie. El este cel mai violent membru al clanului. A atacat chiar la Rahova un rival sub ochii gardienilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa