De ce și-a dorit Regina Elisabeta a II-a ca William și Harry să lupte în Afganistan

De ce și-a dorit Regina Elisabeta a II-a ca William și Harry să lupte în Afganistan

Regina Elisabeta a II-a, care a murit la 8 septembrie 2022, a vrut ca prințul Harry să lupte în Afganistan fiindcă „riscul era acceptabil”, conform unor mărturisirii ale generalului Sir Mike Jackson, relatează The Times.

Prințul Harry a omorât 25 de talibani în Afganistan. Foto: Shutterstock (Arhivă)

În cadrul unei întâlniri cu generalul Sir Mike Jackson, care a fost șef al Statului Major General între 2003 și 2006, regretata regină i-ar fi transmis acestuia că prințul William și fratele său, Harry, trebuie „să-și facă datoria”.

Într-un nou documentar ITV, numit „The Real Crown”, generalul a încălcat protocolul pentru a dezvălui detalii din conversațiile sale private cu regretata regină Elisabeta a II-a.

Ce se întâmplă în acele audiențe și cine spune ce și cui îi spune rămâne între cele două persoane implicate”, a afirmat generalul, însă a continuat, spunând: „eu voi încălca regula”.

În aceeași ordine de idei, fostul șef al Statului Major General a afirmat că „s-a decis că pentru William, ca moștenitor al tronului, riscul este prea mare. Dar pentru fratele său mai mic, riscul era acceptabil”.

Prințul William a servit în armată timp de un deceniu, participând la două misiuni în Afganistan, în 2007 și în 2012. Ducele de Sussex a dezvăluit în volumul său de memorii, „Spare/ Rezerva”, că a ucis 25 de talibani în timpul celei de-a doua misiuni a lui în Afganistan, fiind pilotul unui elicopter Apache, considerându-i „piese de șah”.

După ce a absolvit Universitatea St. Andrews în anul 2005, Prințul William s-a alăturat Academiei Militare Sandhurst . Acesta a servit în total în forțele armate timp de peste șapte ani.

Mark Cann, director al Fundației Forțelor Britanie, a afirmat în cadrul unei emisiuni: „William a fost foarte dornic să meargă”, însă „câteva minți foarte mari și oameni cu experiență și-au exprimat punctul de vedere în această privință”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...