De ce Smart TV-ul devine tot mai popular în alegerile românilor în categoria de televizoare?

De ce Smart TV-ul devine tot mai popular în alegerile românilor în categoria de televizoare?

Chiar dacă gadgeturile mobile au căpătat atât de mult avânt, chiar dacă putem avea orice video-uri, seriale, filme, transmisiuni de evenimente sportive direct pe smartphone sau tabletă, iată că televizorul nu s-a demodat nici în prezent. Din contră, devine și mai popular în formele sale reinventate, care țin cont perfect de avansul tehnologiei și al internetului în special. 

Pentru că televizorul nu mai este doar pentru canale TV prin cablu sau satelit, se înregistrează creșteri majore de vânzări în categoria Smart TV. Cei mai mulți utilizatori caută televizoare care au preinstalată aplicația Netflix, eventual regăsită direct pe telecomandă cu buton special. De asemenea, există posibilitatea de a instala și alte aplicații populare, de exemplu serviciul de streaming HBO Go, tot cu filme și seriale de succes. În plus, să ai YouTube la o atingere de telecomandă înseamnă acces la o varietate enormă de conținut video - practic nu te poți plictisi.

În acest context al creșterii majore a vânzărilor pe categoria Smart TV, se poate spune că viitorul canalelor TV clasice devine tot mai amenințat. Este posibil ca în viitor tot mai mulți oameni să renunțe la abonamentul clasic de cablu TV / satelit și să prefere să plătească abonamente pentru conținut via online. Astfel, ai filme, seriale și alt conținut preferat pe TV, dar și pe dispozitivele mobile, la același cost total.

Faptul că Smart TV-ul devine tot mai popular în alegerile românilor în categoria de televizoare ține și de prețurile la televizoare în general. Într-o perioadă în care există inflație și pare că toate produsele se scumpesc în magazine, iată că, privind pe termen mai lung, TV-urile de ultimă generație sunt tot mai ieftine. Aparent, prețul unui TV stagnează de la an la an, însă de fapt la același preț ai parte de un TV tot mai performant. Astăzi, să cumperi un Smart TV este foarte accesibil, mai ales dacă alegi plata în rate cu vreun sistem de creditare fără dobândă, pus la dispoziție de comercianți în parteneriate cu bănci și IFN-uri. Diferența de preț dintre un Smart TV și un TV obișnuit este extrem de mică, practic nesemnificativă.

Cei care cumpără online Smart TV pot alege și alte accesorii din magazine online precum cabluri de conectare diverse gadgeturi sau suport tv pentru plasare pe perete. La acest capitol, trebuie să spunem că cele mai multe suporturi TV sunt universale, potrivite pentru o gamă largă de televizoare, chiar de diferite dimensiuni ale diagonalelor.

Deși există în continuare magazine offline electroIT, cele mai multe vânzări sunt înregistrate în e-commerce sau sunt legate de acesta, în cazul rețelelor mixte unde multe persoane se informează pe internet, apoi încheie achiziția din magazinul clasic. Online compari simplu și rapid prețuri și caracteristici și alegi televizorul preferat, inclusiv pe baza recenziilor de la alți clienți. Unele persoane preferă totuși să testeze TV-ul într-un magazin offline, pentru a vedea claritatea imaginii și alte caracteristici ce țin de experiența efectivă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu